Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

SKOLEBIBLIOTEK UTEN BIBLIOTEKAR: 'Skolebiblioteket er skolens hjerne og hjerte, et kunnskapssentrum og et sted for livsnødvendig virkelighetsflukt. Bibliotekaren er den som løfter bøkene, fortellingene og opplevelsene ut av bokhyllene og gjør dem levende, i både bokstavelig og overført betydning', skriver Hans Martin Enger i sitt debattinnlegg.
SKOLEBIBLIOTEK UTEN BIBLIOTEKAR: "Skolebiblioteket er skolens hjerne og hjerte, et kunnskapssentrum og et sted for livsnødvendig virkelighetsflukt. Bibliotekaren er den som løfter bøkene, fortellingene og opplevelsene ut av bokhyllene og gjør dem levende, i både bokstavelig og overført betydning", skriver Hans Martin Enger i sitt debattinnlegg.

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg.

Publisert

For gode skolebibliotek gir resultater. Mer leseglede, bedre leseferdigheter, høyere kunnskapsnivå og ikke minst: Skolebibliotekene er redningen for mang en introvert som trenger ro i en kaotisk skolehverdag, eller en annen voksen enn læreren som ser deg uten å sjekke lekser eller sette anmerkninger.

Utallige voksne, fra samfunnstopper og forfattere til mannen i gata, uttaler en stor takknemlighet for hva biblioteket og bibliotekaren betydde for nettopp dem som barn.

For fire år siden valgte Høyre, KrF og FrP i Oppegård å legge ned alle skolebibliotekarstillinger – for å spare penger.

Vi i MDG ristet vantro på hodet og protesterte høylytt. For jeg er hellig overbevist om at det er å spare seg til fant.

Siden den gang har tilstanden og bruken av skolebibliotekene stupt. Et skolebibliotek uten bibliotekar er som en gård uten bonde. Skolebiblioteket er skolens hjerne og hjerte, et kunnskapssentrum og et sted for livsnødvendig virkelighetsflukt.

"Et skolebibliotek uten bibliotekar er som en gård uten bonde."

Bibliotekaren er den som løfter bøkene, fortellingene og opplevelsene ut av bokhyllene og gjør dem levende, i både bokstavelig og overført betydning.

Å bruke penger på skolebibliotek er å bruke penger på bedre livskvalitet, bedre psykisk helse, mer empati og høyere faglig nivå. Det lønner seg. Vi har ikke råd til å la skolebibliotekene ligge brakk lenger.

Jeg gleder meg derfor til å kjempe for å finne penger i budsjettet for å gjeninnsette skolebibliotekarer, slik at skattkamrene på skolene igjen kan begynne å skinne. Da går vi lysere tider i møte.

Powered by Labrador CMS