Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

BÅDE RØDT OG GRØNT: 'Visste du at du ikke trenger å velge mellom klimahandling eller rettferdig fordeling. Du kan velge begge deler hvis du stemmer SV i Nordre Follo. Det er fordi SV er det eneste partiet som er både rødt og grønt', skriver Elin Skifjell, ordførerkandidat for Nordre Follo SV, i sitt debattinnlegg.
BÅDE RØDT OG GRØNT: "Visste du at du ikke trenger å velge mellom klimahandling eller rettferdig fordeling. Du kan velge begge deler hvis du stemmer SV i Nordre Follo. Det er fordi SV er det eneste partiet som er både rødt og grønt", skriver Elin Skifjell, ordførerkandidat for Nordre Follo SV, i sitt debattinnlegg.

Velg miljø og rettferdig fordeling

"Vi går til valg for de mange – ikke for de få på toppen. For å sette mennesker og miljø foran kortsiktig profitt", skriver Elin Skifjell, ordførerkandidat for Nordre Follo SV, i sitt debattinnlegg.

Publisert

Nå er tiden inne for å bruke stemmeretten, for å velge. Stadig flere er opptatt av å stoppe de økende forskjellene i makt og rikdom. Stadig flere er opptatt av å ta klimakrisa på alvor.

Visste du at du ikke trenger å velge mellom klimahandling eller rettferdig fordeling. Du kan velge begge deler hvis du stemmer SV i Nordre Follo. Det er fordi SV er det eneste partiet som er både rødt og grønt.

Et rødt parti fordi hver eneste krone vi gir til velferd skal gå til barna i barnehagene, ungene i skolen og de eldre på eldrehjemmene. Ikke til privat berikelse for velferdsprofitørene. Fordi vi må satse på menneskene i velferden. Med økt bemanning og hele, faste stillinger. Ikke marked og målstyring. 

SV går til valg for minstepensjonistene, ikke spekulantene. For de små blant oss, ikke de med store lommebøker. Vi går til valg for mennesker – ikke markeder.

Et grønt parti fordi klimakrisa skjer nå og det haster. Fordi kommunene kan gå foran med klimahandling.

Nordre Follo kommune kan stille strengere miljøkrav ved innkjøp av varer og tjenester. Vi kan stoppe nedbygging av uberørt natur og grønne lunger.  

SV går til valg for de utålmodige, de utrydningstruede, for de som ikke enda kan stemme. De barna som kommer etter oss. For de som setter planet over profitt. Vi går til valg for fremtid – ikke forurensing.

Med både klimakrisa og forskjellskrisa må vi må bestemme oss for om det er pengene som skal styre, eller om folk skal styre.

Nordre Follo SV vi vil ha åpenhet, medvirkning og demokrati i den nye kommunen. Vi legger vekt på fellesskapet, og mener at kommunale oppgaver skal løses av det offentlige og ikke legges ut på anbud og privatiseres. Derfor er vi røde og grønne, fordi forskjellskrisa og klimakrisa henger sammen og må løses sammen.

Vi går til valg for de mange – ikke for de få på toppen. For å sette mennesker og miljø foran kortsiktig profitt. Godt valg!

Powered by Labrador CMS