BER FRP ROE NED: Ketil Larsen står på liste for Venstre i høstens kommunevalg.

– Et tredje alternativ

Venstre-kandidat Ketil Larsen mener FrP-lederen bør være forsiktig med å dele ut taburettene på forhånd.

Publisert

Mange er opptatt av hvem som blir ordfører eller hvilke partier som vil danne flertall etter valget. Oppegård Avis presenterte en meningsmåling 9. august som viser at det kan gå mot et skifte i kommunestyret.

Det ser ut til at Fremskrittspartiets toppkandidat, Tønnes Steenersen, tar det for gitt at det er Høyre og Fremskrittspartiet som skal styre etter valget. Men verken Steenersen eller andre bør dele ut taburettene på forhånd.

Dagens seks styringspartier går ikke til valg som en samlet flokk. Det bør heller ikke Høyre og Fremskrittspartiet gjøre. Ved valget vil velgerne dele ut kortene på nytt. Det blir den nye mandatfordelingen som avgjør hvilke flertallsmuligheter vi får etter valget.

Enten røde eller blå partier er med i flertallet, bør miksen være med grønne Venstre, og ikke ytterkantene på rød eller blå side. For målingen i Oppegård Avis viser at det kun skal små forskyvninger til før Høyre kan søke flertall med Venstre, eller Venstre kommer på vippen. 

For velgere som verken ønsker rød-rødt eller blå-blått, er Venstre med ordførerkandidat Camilla Hille et tredje alternativ!

Venstre har vist at partiet kan samarbeide med begge sider. Hvis valget gir Høyre en mulighet til å styre, vil den politiske profilen bli forskjellig beroende på om det er Fremskrittspartiet eller Venstre som har en hånd på rattet. 

En hjertesak for Venstre er barns oppvekstmiljø. En hjertesak for Frp er tre timers gratis parkering. Venstre er et miljøparti. Frp er ikke opptatt av klima og miljø i sitt valgprogram.

Av Ketil Larsen, Kolbotn

Listekandidat Nordre Follo Venstre

Powered by Labrador CMS