TURNERING: For mange kommende konfirmanter var den store volleyball-turneringen et høydepunkt.
TURNERING: For mange kommende konfirmanter var den store volleyball-turneringen et høydepunkt.

Oppegårdkonfirmanter på leir

For mange Oppegårdkonfirmanter er konfirmasjonsleiren det absolutte høydepunktet i konfirmantåret. I år var leiren «koronaflyttet» fra svenske Karlskoga, til Rønningen folkehøyskole i Oslo. Både ledere og konfirmanter var spente på om nytt leirsted ville bli en stor nedtur.

Publisert Sist oppdatert

Etter seks fullstappede dager på leir var det 230 glade og trøtte ungdommer som vendte hjem igjen. Det har vært fulle dager med turneringer, undervisning, konserter, gudstjeneste, lek, dansing, skumringsstund og mye annet.

GODE ØYEBLIKK: I løpet av en uke på konfirmantleir skapes det mange uforglemmelige øyeblikk.
GODE ØYEBLIKK: I løpet av en uke på konfirmantleir skapes det mange uforglemmelige øyeblikk.

Og for å svare på spørsmålet i ingressen: Rønningen folkehøyskole viste seg å være et utmerket sted å samles. Det meste på folkehøyskolen er helt nytt, og mens volleyballturneringen spilles, kan man se ned på Maridalsvannet på nedsiden. Leirstedet viste seg å passe utmerket. De har et godt kjøkken som lager god mat, kunstgressbanen på utsiden har stort sett vært full av ungdom, og i idrettshallen i 4. underetasje foregikk de store fellessamlingene med diverse show, konserter, kampkveld, skumringsstund og gudstjeneste.

Færre «rømningsforsøk»

På konfirmasjonsleir begynner hver dag med frokost fra 0845 og utover. I år var det lettere å få opp ungdommene enn vanlig. De nye byggene gjorde det vanskelig(ere) å stikke av om natten, noe som har vært en yndet hobby på tidligere steder. Slik blir det både mer søvn og mer overskudd til dagens aktiviteter.

Etter morgenmøte og undervisning var det diverse turneringer, mens musikken gjallet over uteområdene. Gruppene som leirdeltakerne var delt inn i, spilte mot hverandre. Dette var definitivt breddeidrett og mye viktigere å delta enn å vinne. I alle fall for de fleste…

KONFIRMANTER: Med konfirmasjonsleiren unnagjort er det bare å glede seg til den store dagen.
KONFIRMANTER: Med konfirmasjonsleiren unnagjort er det bare å glede seg til den store dagen.

Rolig avslutning

På kveldene er det andre større arrangementer. I mange år har Jesus Christ Supershow gitt konfirmantene mulighet til å danse og synge på scenen. I år ble dette byttet ut med kampkveld. Her konkurrerte de fire «korona-gruppene» mot hverandre i diverse uhøytidelige konkurranser. Til slutt kunne «de blå» juble over seieren.

Mens det er mye høy musikk, turneringer, flørting og løping på dagene, avsluttes hver kveld på gulvet med rolig akustisk musikk. En ungdomsleder deler sin troshistorie og alle blir ledet inn i en meditativ bønn med kroppslig avslapping og rolig pust. Når alle har lagt seg kommer en fast leder inn på rommet så alle kan si litt om hvordan dagen har vært. Før lyset slukkes er det bønn.

Takker for hjelpen

Leirsjef og kateket Elise Frøyen sier at dette store arrangementet ikke hadde vært mulig uten at 50 ungdommer og unge voksne hadde brukt en uke av sommerferien sin for at konfirmantene skal få en flott uke. Vi har også mange dyktige musikere og sangere som stiller opp år etter år, godt ledet av Sondre Dragland.

Fredagen ble forøvrig avsluttet 01.50. Da hadde naboene fått nok av glade Oppegård-ungdommer og ringte politiet. Politiet ringte folkehøyskolen og spurte om ungdommene kunne gå og legge seg slik at de slapp å komme opp. Slik fikk den siste kvelden en litt brå slutt. Dagen etter kunne foreldre hente 230 fornøyde ungdommer.

Også naboene smilte da freden igjen la seg over Rønningen folkehøyskole.

Powered by Labrador CMS