MAXBO: Svært mye tyder på at byggevarekjeden Maxbo flytter inn i næringsparken på Sofiemyr mot slutten av 2023.

Byggevaregigant til Sofiemyr

Oppegård har i «alle år» savnet en butikk med byggevarer. Nå tyder svært mye på at giganten Maxbo flytter inn på Sofiemyr mot slutten av 2023.

Publisert Sist oppdatert

Foreløpig er det ingen som vil bekrefte at det er Maxbo som blir Oppegårds nye byggevareleverandør, men Oppegård Avis har sett helt ferske tegninger hvor logoen til byggevarekjeden pryder veggen.

Dermed tyder mye på at Oppegård får sitt første byggevare-senter siden Kolbotn Trelast la ned for mange år siden.

I papirene figurerer Maxbo-logoen på flere tegninger av bygget. Det er derimot ikke nok til å få en bekreftelse fra de som eier eiendommen i Kongeveien 49, Fremtind Forsikring.

– Vi har ikke signert noe endelig avtale ennå, og jeg kan derfor ikke bekrefte noe som helst angående leietakere, sier Kristin Vetleseter, kommunikasjonsdirektør i Fremtind Forsikring, som er både grunneier og utleier av eiendommen Kongeveien 49 på Sofiemyr.

MAXBO: Slik ser det ut på tegningene Oppegård Avis har fått tilgang på.

Har sendt inn søknader

Ifølge Fremtind-sjefen er prosessen på et annet sted for øyeblikket.

– Vi har sendt inn en rammesøknad for to nybygg, på rundt 5.000 kvadratmeter i bebygget areal. Reguleringsplanen her tilsier at vi må leie ut til plasskrevende leietakere, forteller Vetleseter.

Hun opplyser også om at det normalt sett er en behandlingstid på rundt tre måneder på slike søknader, og om alt går etter planen kan byggene være ferdigstilt mot slutten av 2023.

Innen den tid får vi håpe at også nyheten om hvilken, eller hvilke aktører, som flytter inn, kan bekreftes.

Powered by Labrador CMS