Kongeveien-saken

BRUKES SOM TOALETTET: Buskene ved busslommen som ligger et par hundre meter unna klubbhuset, like ved rundkjøringen i Taraldrudveien, brukes av sjåførene til urinering.

– Hva er problemet med "tissing" i buskene?

Manglende fasiliteter i umiddelbar nærhet til bussholdeplassen tvinger bussjåførene til å bruke buskene til Sofiemyr idrettspark som toalett.

Publisert

Oppegård Avis har tidligere skrevet at buskene like ved busslommen i Taraldrudveien brukes av bussjåførene til urinering til tross for at det er toalett på klubbhuset ca. 200 meter unna.

Bussjåfør Erik Haugstad mener at "tissing" i buskene ved rundkjøringen på Taraldrud er uproblematisk, og kan benyttes som følge av mangel på fasiliteter (toalett) i umiddelbar nærhet til bussholdeplassen.

– Hva er problemet med "tissing" i buskene der? Folk lufter bikkjene sine som skvetter over alt hele tiden.

Erik Haugstad, bussjåfør

– Hva er problemet med "tissing" i buskene der? Folk lufter bikkjene sine som skvetter over alt hele tiden. Urin er en nesten steril og ufarlig væske som består av vann, urea og litt andre tørrstoffer. Urea er blant annet ett av stoffene som brukes som alternativ til veisalting. I tillegg er det et godt gjødslingsprodukt brukt i planteavl. Så litt urin i skog og busker er ikke et forurensningsproblem. Det er slik dyr og mennesker har gjort det over alt, til alle tider, sier han.

– Toalettet skal prioriteres over rutetabellen

Kommunikasjonsrådgiveren i Ruter, Knut-Martin Løken, var krystallklar da Oppegård Avis snakket med ham forrige uke om situasjonen med urinering:

– Det er toalettet på klubbhuset som skal benyttes når sjåfører må på do. Dersom en sjåfør må på toalettet skal det prioriteres over rutetabellen. Etter henvendelsen fra Oppegård Avis har vi vært i dialog med bussoperatøren Unibuss, som vil gjenta dette for alle sine sjåfører, sa Løken til Oppegård Avis forrige uke.

I dag har vi tatt kontakt med Ruter på nytt.

– Sjåfører som må på toalettet må i dagens situasjon bruke fasilitetene i klubbhuset. Dette er formidlet gjentatte ganger til busselskapet, som igjen har tatt det videre til sine ansatte. Vi forstår at sjåfører til tider opplever å være presset på tid, men om en sjåfør må på toalettet skal det prioriteres over rutetabellen", sier Løken.

Han sier at Ruter ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen av at "sjåfører er tvunget til å tisse i buskene".

– Kvinnelige sjåfører skal også bruke klubbhuset. Til informasjon er dette ikke de samme toalettene som klubben bruker, men egne fasiliteter for bussjåførene. Både Ruter og Unibuss (hvor sjåførene er ansatt) har hele tiden vært klare på at det er klubbhuset som skal brukes, sier Løken.

Les også: 36 «dobbeltparkeringer» på tolv timer

Powered by Labrador CMS