KOMMUNEOVERLEGE: Kerstin Anine Johnsen Myhrvold sier det ikke er overraskende at den muterte virusvarianten har kommet til Nordre Follo.
KOMMUNEOVERLEGE: Kerstin Anine Johnsen Myhrvold sier det ikke er overraskende at den muterte virusvarianten har kommet til Nordre Follo.

Mutert koronavirus påvist i Nordre Follo

Dette sier kommuneoverlegen om den nye utviklingen.

Publisert

Tidlig torsdag ettermiddag går kommunen ut melding om at den muterte virusvarianten fra Storbritannia har kommet hit. Dette viruset antas å være mer smittsomt enn det opprinnelige koronaviruset.

Kommunen opplyser at smitten er funnet hos en person og er knyttet til direkte innreise fra Storbritannia. Vanlige prosedyrer, testing og karantene er fulgt. En person er definert som nærkontakt, men er testet negativt.

– Det er derfor ikke mistanke nå om videre spredning, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

Dette er strategien

Hun legger til at det ikke er overraskende at vi nå ser denne varianten av koronaviruset.

– Det er nå syv tilfeller av det muterte viruset i Viken Fylkeskommune. FHI skriver i sin siste risikorapport at det er stor risiko for at denne varianten vil spre seg til og i Norge. Strategien er å bremse denne utviklingen. Det er dette vi jobber med nå, sier Johnsen Myhrvold i pressemeldingen.

Kommuneoverlegen sier det er fortsatt er fullt fokus på smittevern Hun mener innbyggere i Nordre Follo kommune ikke trenger å bekymre seg mer eller gjøre andre smitteverntiltak enn de allerede gjør.

Gjentar rådene

– Hold deg hjemme hvis du er syk, ha lav terskel for å teste deg, hold god avstand til andre, ha god håndhygiene – og følge råd fra helsemyndigheter. Det er det viktigste du kan gjøre som enkeltperson, understreker Myhrvold.

Hun legger til at det ikke er noe grunn til å gjøre mer enn det regler og anbefalinger tilsier, men at tilfellet med mutert virus er en viktig påminner om at vi alle må fortsette å ha fokus på smittevern.

Powered by Labrador CMS