NY SMITTE: Onsdag ettermiddag kom meldingen om at det er konstatert et nytt smittetilfelle tilknyttet Tårnåsen skole.

33 personer i karantene på Tårnåsen

Én person tilknyttet 4. trinn ved barneskolen har fått konstatert koronavirus.

Publisert

Det har vært relativt rolig med smittetilfeller i kommunale virksomheter i gamle Oppegård den siste tiden. Onsdag ettermiddag melder derimot kommunen om at det er konstatert et smittetilfelle tilknyttet Tårnåsen skole.

– 33 personer tilknyttet skolen er satt i karantene som følge av smittetilfellet, melder kommunen.

Tårnåsen skole var rammet av et større utbrudd i januar. Denne måneden var også den til nå verste smittemåneden i Nordre Follo siden pandemien kom til kommunen i mars i fjor.

Forventer mutert variant

Samtidig skriver kommunen at det er påvist engelsk variant i prøver fra smittede tilknyttet Skotbu barnehage i gamle Ski kommune. Det er ingen nye påviste tilfeller med tilknytning til barnehagen hittil i dag, og altså per nå 3 smittede i denne klyngen.

I nyhetsmeldingen fra kommunen vises det også ti FHI, som melder at den muterte varianten av viruset dominerer i Viken fylkeskommune.

– Alle prøver fra Nordre Follo blir sekvensert, og vi ser at svært mange av de som er smittet med koronavirus de siste ukene får påvist engelsk variant. Det betyr at vi nå forventer at nye smittetilfeller skyldes den muterte varianten, og vi smittesporer rundt hvert tilfelle som om det er engelsk variant. Det anses derfor ikke lenger hensiktsmessig å opplyse om antall muterte virus av type engelsk variant, melder Nordre Follo kommune.

Powered by Labrador CMS