PRESSEOPPBUD: Både lokal- og rikspresse var til stede på pressekonferansen i Nordre Follo rådhus tidlig lørdag ettermiddag.

Seks tilfeller av mutert virus

65 personer er nå tilknyttet utbruddet ved Langhus bo- og servicesenter.

Publisert

Lørdag klokken 13 holdt ordfører Hanne Opdan og kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold pressekonferanse. Både lokal- og rikspresse var til stede i Auduns sal i Nordre Follo rådhus.

Ordføreren åpnet med å rette en stor takk til både næringsliv og befolkningen i Nordre Follo.

Samhold og samarbeid

– Da tenker jeg spesielt på storsenterne våre, butikker, serveringssteder og andre næringsdrivende, som levde noen timer i usikkerhet i går ettermiddag. Men jeg er mektig imponert over hvor raskt alle innbyggere våre og næringsvirksomhet i Nordre Follo har snudd seg rundt. Takk! Tusen takk for at dere alle tar dette på største alvor. Nå gjelder det mer enn før. Samhold og samarbeid for at vi skal lykkes med å slå tilbake viruset, sier ordføreren.

Ordføreren ga deretter ordet videre til kommuneoverlegen.

– Vi har jobbet på spreng for å gå etter hvert tilfelle av utbruddet, som startet ved Langhus bo- og servicesenter. Vi har fått god hjelp fra FHI som har to personer fysisk til stede.

Tilknytning ut til fem kommuner

Myhrvold fortalte at smittevernteamet og de ekstra ressursene fra FHI jobber på spreng for å finne forgreninger ut fra utbruddet på Langhus.

– FHI har funnet ut at det er 65 personer som er positive som er tilknyttet dette utbruddet. Dette er ordinære Covid-prøver. Det er seks tilfeller som er påvist UK-varianten. Smittetilfellene har tilknytning ut til fem kommuner i vår region.

– Vi mener det er høy risiko for at et utbrudd i en barnehage er knyttet til UK-varianten, men det er ikke bekreftet ennå, sier Myhrvold.

Smittesporingen pågår for fullt og FHI har bestemt at de nå foretar den ekstra analysen, såkalt sekvensering, for å finne ut om smitten er av UK-varianten, av alle positive prøver fra Nordre Follo.

Powered by Labrador CMS