FLERE SMITTEDE: Til sammen er 11 personer nå smittet av koronaviruset i Nordre Follo.
FLERE SMITTEDE: Til sammen er 11 personer nå smittet av koronaviruset i Nordre Follo.

Ni nye korona-smittede i Nordre Follo

En av dem er en ungdom under 18 år.

Publisert

I løpet av kvelden torsdag 12. mars ble det meldt inn til kommuneoverlegen at ni innbyggere har testet positivt på koronavirus. Tidligere er det kjent at to personer testet positivt sist tirsdag kveld.

Koronautbruddet i Nordre Follo

  • De to første tilfellene ble registrert i Nordre Follo onsdag 11. mars. Begge er knyttet til utbrudd i utlandet. I løpet av kvelden torsdag 12. mars ble det meldt inn ni nye tilfeller.
  • Fredag 13. mars var totalt elleve tilfeller registrert i Nordre Follo.
  • Fredag 13. mars ble det registrert 256 tilfeller i Viken fylke, som er på fjerde plass i landet etter Rogaland, Oslo og Agder fylker i antall smittede per 1000 innbyggere.
  • Antall smittede i landet er 996 (per fredag 13. mars). Torsdag 12. mars ble det registrert første dødsfall i Norge da det døde en eldre pasient som var innlagt ved Oslo universitetssykehus.
  • Viruset ble først oppdaget i byen Wuhan i Kina i desember 2019, og har siden spredd seg til resten av verden i løpet av noen måneder (flere enn 139.600 tilfeller hittil).
  • Verdens Helseorganisasjon (WHO) har nå erklært at smitten er en pandemi, det vil si at den har spredd seg over store deler av verden og det er vanskelig å spore alle nye smittetilfeller.

Til sammen er dermed elleve personer bekreftet smittet ved testing i Nordre Follo kommune, melder Nordre Follo kommune i pressemelding fredag. 

En av de smittede er en ungdom under 18 år. Personen er i form til å være i isolat hjemme. De andre tilfellene er i hovedsak knyttet til reise, skriver kommmunen i meldingen. 

- Vi er i gang med nødvendig informasjon og tiltak mot berørte, sier fungerende kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

Torsdag ettermiddag holdt kommunen pressekonferanse, hvor det  kom frem at en rekke funksjoner ble stengt fra torsdag kl 18.00. 

– Det er en dramatisk situasjon for oss alle. Jeg har stor forståelse for at stenging av barnehager og skoler skaper store vanskeligheter og har en stor innvirkning for svært mange, sa varaordfører Hans Martin Enger under pressekonferansen.