Siste nytt om utviklingen i Nordre Follo

Ordfører og kommuneoverlege orienterer om smittesituasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært en dramatisk utvikling i smittesituasjonen. Etter gårsdagens nedstenging i Nordre Follo har ni andre kommuner i regionen fulgt etter og stengt ned.

Lørdag klokken 13:00 holdt ordfører Hanne Opdan og kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold pressekonferanse fra Nordre Follo rådhus. De delte siste nytt om smitteutviklingen i kommunen.

– Smittesporingsteamet i Nordre Follo har jobbet på spreng i hele går og dag for å ettergå hvert enkelt tilfelle av Covid-19 i Nordre Follo. Vi har et svært faglig kompetent smittesporingsteam her i kommunen. Vi har fått god hjelp fra Folkehelseinsituttet (FHI), som er tilstede her nå. Vi jobber sammen for å finne om hvor det er forgreininger av smitte.

– FHI har funnet ut at det er 65 personer som er positive som er tilknyttet dette utbruddet. Dette er ordinære Covid-prøver. Det er seks tilfeller som er påvist UK-varianten. Smittetilfellene har tilknytning ut til fem kommuner i vår region.

– Vi mener det er høy risiko for at et utbrudd i en barnehage er knyttet til UK-varianten, men det er ikke bekreftet ennå, sier Myhrvold.

Smittesporingen pågår for fullt. FHI har bestemt at de nå foretar den ekstra analysen, såkalt sekvensering, for å finne ut om smitten er av UK-varianten, av alle positive prøver fra Nordre Follo.

Imponert over reaksjonene

Ordfører Hanne Opdan ønsker å takke innbyggere og næringsdrivende i kommunen for å ha snudd seg rundt raskt da den dramatiske beskjeden kom fredag formiddag.

– Det siste døgnet har vært alvorstynget, hektisk og spesielt. Ting skjedde utrolig raskt, vi var i tett dialog med FHI og Helsedirektoratatet fredag morgen og hovedtiltakene i Nordre Follo var ikke klare få minutter før vi holdt pressekonferanse i går kl. 12, sier Opdan.

Hun mener det derfor ikke er rart at ikke alle råd og anbefalinger ble igangsatt umiddelbart og ber om forståelse for det til alle som kan ha opplevd å ha mottatt utydelige beskjeder fra kommunen.

– Da tenker jeg spesielt på storsentrene våre, butikker, serveringssteder og andre næringsdrivende, som levde noen timer i usikkerhet i går ettermiddag. Men jeg er mektig imponert over hvor raskt alle innbyggere våre og næringsvirksomhet i Nordre Follo har snudd seg rundt. Takk! Tusen takk for at dere alle tar dette på største alvor. Nå gjelder det mer enn før. Samhold og samarbeid for at vi skal lykkes med å slå tilbake viruset, sier ordføreren.

Opdan legger til at hun er svært glad for at regjeringen har fattet tiltak som gjelder for alle nabokommunene våre.

Powered by Labrador CMS