23 SMITTEDE: Siden det første smittetilfellet ble registrert i Nordre Follo 10. mars, har antall personer som har testet positivt på koronavirus økt til 23.
23 SMITTEDE: Siden det første smittetilfellet ble registrert i Nordre Follo 10. mars, har antall personer som har testet positivt på koronavirus økt til 23.

Fire nye smittetilfeller i Nordre Follo

Nordre Follo kommune har flest innrapporterte tilfeller av koronasmitte i regionen per i dag.

Publisert

Hittil har det blitt registrert 23 tilfeller av koronasmitte i vår kommune, hvorav fire nye tilfeller.

Korona-utvikling i Nordre Follo:

Antall innrapporterte tilfeller: 23 personer (hvorav 2 personer under 18 år) har testet positivt på koronavirus.

 • 19. mars: ukjent ennå (kommunen skal offentligjøre antall nye tilfeller kl. 16:00 torsdag 20. mars)
 • 18. mars: 4 meldte tilfeller
 • 17. mars: 0 meldte tilfeller
 • 16. mars: 1 meldt tilfelle, en sykehusinnleggelse
 • 15. mars: 1 meldt tilfelle, tre sykehusinnleggelser
 • 14. mars: 5 meldte tilfeller
 • 13. mars: 1 meldt tilfelle
 • 12. mars: 9 meldte tilfeller
 • 11. mars: 0 meldte tilfeller
 • 10. mars: 2 meldte tilfeller
 • OBS! Vær oppmerksom på at testkritene hele tiden har vært strenge, så kommunen antar at antall smittede er høyere.

Fra og med 17. mars valgte Nordre Follo kommune å oppdatere status på antall personer som er koronasmittet med en dags forsinkelse, så de fire nye tilfellene  gjelder for 18. mars.

– Dette fordi mange innrapporteringer kommer sen kveld. Jeg får tilringt positive Covid-19-svar fra laboratoriet på Ahus frem til cirka klokken 22:00 om kvelden. Det er generelt stor informasjonsflyt om dagen, og derfor er det mer ryddig og enklere administrativt for meg å rapportere disse tallene etter endt arbeidsdag, forklarte konstituert kommuneoverlege i Nordre Follo, Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

86 koronasmittede i Follo

Hittil er minst 86 personer bekreftet smittet i hele Folloregionen, som består av seks kommuner. Samtidig er det viktig å påpeke at det fortsatt er få personer som blir testet. Siden koronautbruddet startet i Nordre Follo har rundt 400 personer blitt testet for koronasmitte (red. anm.: tallet gjelder inkl. 18. mars), ifølge kommuneoverlegen.

Ingen personer i Follo er så langt døde av korona.

Søylediagrammet viser at Nordre Follo og Nesodden kommuner har flest antall meldte tilfeller av koronasmitte per nå:

FOLKETALL: Nordre Follo er den største kommunnen i Follo når det gjelder innbyggertall (58 000 innbyggere), Nesodden har 19 616 innbyggere, Ås – 20 652, Vestby – 18 042, Frogn – 15 877 og Enebakk – 11 110.
FOLKETALL: Nordre Follo er den største kommunnen i Follo når det gjelder innbyggertall (58 000 innbyggere), Nesodden har 19 616 innbyggere, Ås – 20 652, Vestby – 18 042, Frogn – 15 877 og Enebakk – 11 110.

 

Det er meldt 23 smittetilfeller i Nordre Follo og 19 tilfeller i Nesodden. Færrest koronasmittede er registrert i Frogn (10 personer), mens antall smittede i de andre Follo-kommunene varierer fra elleve personer i Ås og Enebakk til tolv personer i Vestby.

De siste smittetilfellene har blitt registrert i Nordre Follo (4 nye personer), Vestby (tre nye personer), Enebakk (én ny person), Nesodden (én ny person) og Ås (én ny person) kommuner.

Er du forkjølet?

Mandag 16. mars kom det nye råd for deg som er forkjølet.

Alle med symptomer på akutt luftveisinfeksjon skal holde seg hjemme, skriver Folkehelseinstituttet i nye, oppdaterte råd.

Også de med lette symptomer som forkjølelse eller vondt i halsen bør holde seg hjemme i ett døgn etter at de blir symptomfri.

Dagen før innførte regjeringen en ny forskrift som kan forby folk å være på hytta i en annen kommune enn der de bor. Det betyr at folk kan tvinges hjem med loven i hånd dersom det blir nødvendig.

Oppdaterte testkriterier siden 13. mars

Vi er nå over i en ny fase av koronautbruddet, hvor eventuell smitte foregår også innenlands. Derfor spør kommunen ikke lenger om du har vært i utlandet.

Kommunen er opptatt av om du har nyoppståtte luftveissymptomer som feber, kortpustethet og/eller hoste.

I tillegg må du tilhøre en av følgende kategorier:

 • eldre personer (over 65 år)
 • voksne personer med underliggende kronisk sykdom som hjerte-karsykdom, diabetes, kronisk lungesykdom, kreft og høyt blodtrykk
 • personer som røyker daglig
 • helsepersonell som må være i jobb for å ta vare på pasienter i de sårbare gruppene (for eksempel fastleger, helsesekretærer på legekontorer, personell på sykehjem).