GJENÅPNER: Torsdag åpner Kolbotn Torg dørene til samtlige butikker igjen.

Innfører ikke lokale tiltak – nå åpner kino og kjøpesentrene igjen

Nordre Follo følger de nasjonale koronatiltakene.

Publisert

Fra og med 18. februar er det nasjonale smittevernregler som gjelder i Nordre Follo. Onsdag kveld vedtok kommunestyret ingen lokal koronaforskrift.

Tirsdag denne uken ble det kjent at regjeringen tok Nordre Follo ut av det såkalte Ring-systemet. Kommunestyret kunne vedtatt strengere regler enn de nasjonale, men på forhånd hadde kommuneoverlegen anbefalt at de nasjonale tiltakene er strenge nok.

Dette lyttet politikerne til. De presiserte at kommunen følger de til enhver tid gjeldende nasjonale anbefalingene om smitteverntiltak. Privatpersoner, virksomheter, lag og foreninger forventes å følge nasjonale råd, retningslinjer, bransjestandarder og andre veiledere for smittevern.

Derfor holder nasjonale regler

Kommunestyret fikk presentert kommuneoverlegens vurdering av smittesituasjonen og grunnlaget for å vurdere at det er tilstrekkelig å følge nasjonale smittevernregler og anbefalinger:

  • Smittetrykket i Nordre Follo er nå lavere etter en periode med strenge smitteverntiltak og forsterket satsing på testing, isolasjon, smittesporing og karantene (TISK).
  • Det er strenge nasjonale innreiseregler.
  • I Nordre Follo har vi intensivert veiledning, befaring og tilsyn med smittevernet i private og kommunale virksomheter for å sikre at smitteverntiltakene er hensiktsmessige og at etterlevelsen blir best mulig.
  • Kommuneoverlegen tror at tilliten og dermed etterlevelsen av tiltak opprettholdes lenger i befolkningen hvis vi letter på tiltakene når det er mulig, og ikke bedriver stor grad av forebyggende tiltak (til tross for at smittevernloven kan åpne for det).
  • Vi har økende grad av vaksinasjonsdekning i kommunen og vaksinering av risikogruppene vil fortløpende ha betydning for risikovurderingen.
  • Det er meget viktig å påpeke at hvis regler og anbefalinger skal være bærekraftig må alle privatpersoner, virksomheter, lag og foreninger også følge nasjonale råd, retningslinjer, bransjestandarder og andre veiledere for smittevern.

Idrettsaktivitet for parautøvere

Kommunestyret vedtok også at kommunen stiller seg positiv til innendørs idrettsaktivitet for parautøvere som ikke tilhører en grupper med forhøyet risiko for komplikasjoner ved eventuell Covid-19 smitte, gjenopptar sin aktivitet.

Med nasjonale smitteverntiltak kan Kolbotn Torg gjenåpne samtlige butikker, og filmentusiaster kan igjen gå på kino. Nå kan du også få servert alkohol på restaurant, men bare i følge med mat.

Mange virksomheter er dermed i gang med å planlegge gjenåpning. Onsdag kveld kom det blant annet en statusoppdatering fra Kolbotn Torg på Facebook.

– I kveld kom endelig beskjeden om at våre butikker kan åpne igjen i morgen kl. 10, og vi gleder oss til å ta imot dere alle Nå er det viktig at alle følger smittevernreglene; hold god avstand til andre og bruk munnbind der avstand ikke er mulig Handle gjerne tidlig om morgenen eller sent på kvelden når det er færre kunder. Vi gleder oss til å se dere, skrev senteret.

Her finner det mer om tiltakene på kommunens nettsider.

Dette er regjeringens oversikt over nasjonale tiltak.

Powered by Labrador CMS