REKORDSMITTE: Igjen er det smitterekord i Nordre Follo.
REKORDSMITTE: Igjen er det smitterekord i Nordre Follo.

Blir alt bra?

LEDER: Denne ukens leder fra Oppegård Avis handler om de som tror de vet best. Vaksinemotstanderne.

Publisert Sist oppdatert

NB: Denne lederen ble skrevet onsdag og står på trykk i ukens avis.

Jeg synes det var et vakkert symbol på barnlig optimisme i en vanskelig pandemi-tid da de første «Alt blir bra»-tegningene begynte å spre seg, våren 2020. Regnbuetegninger ble hengt opp i barnehager og på skoler, steiner ble dekorert i og lagt i skogen og frasen ble brukt mellom oss som savner hverandre.

Nå skriver vi 1. desember og vi er snart to år inn i pandemi-jævelskapen. Igjen må vi bruke titler som smitterekord i avisen. Igjen må vi holde avstand og passe på hvor mange vi omgås. Jeg forstår hvis du er lei, for jeg er det selv. Noe så til de grader.

Derfor blir jeg også pokker så provosert når jeg hører om at tilsynelatende oppegående mennesker, som ikke har noen annen grunn enn at de ikke vil, lar være å ta korona-vaksine.

Glem dere som av medisinske årsaker ikke kan, eller som har andre plausible grunner til å la være. Jeg snakker om og til de som ikke gidder. De som ikke stoler på at to enkle sprøytestikk har en så høy verdi for fellesskapet at de må legge sin personlig overbevisning til side. Det samme gjelder «kunnskapen» de har ervervet seg etter timevis på alternative kvakksalveri-nettsider og omgang med andre munnbind-brennere.

«Tenke sjæl» sang Trond Viggo, og sjelden har hans legendariske strofe passet dårligere.

Eskil Bjørshol, redaktør i Oppegård Avis

For meg er det beint ut uforståelig at noen kan ta et så egoistisk valg. At noen tenker at «blogger og diskusjonsforum» trumfer forskning, vitenskap og råd fra myndigheter.

Kall meg gjerne naiv og dum, men når verdens fremste forskere sier at fordelene ved å vaksinere seg er overveldende mange flere enn ulempene, ja da følger jeg flokken. Dere kan stikke meg hvor dere vil, når dere vil.

«Tenke sjæl» sang Trond Viggo, og sjelden har hans legendariske strofe passet dårligere. I dette tilfellet er det nemlig smartere folk enn deg, som har tenkt for deg. Du skal bare følge strømmen, få stikket og så forhåpentligvis leve livet ditt omtrent like lykkelig som før, bare med betydelig mindre risiko for alvorlige korona-komplikasjoner.

Jeg har selvsagt ingen tro på at en leder-tekst i en lokalavis kan snu bedreviterne. Bedrevitere vet tross alt best. Nå gleder jeg meg bare til at du som ikke gadd, fordi du visste best, blir nektet inngang på puben grunnet manglende koronapass. Det er vel sikkert først da du tar til vettet.

Powered by Labrador CMS