KLATRER TIL TOPPS: Simen Bondevik tar steget opp trappene i KrFU, og er nå ny fylkeslagsleder i ungdomspartiet.

Drømmer om Stortinget

Simen Bondevik ble nylig valgt som ny fylkeslagsleder i KrFU. Det blir lite tid til annet enn politikk, men det plager ikke den engasjerte ungdommen.

Publisert

– Jeg skjønte vel allerede som niåring at det var politiker jeg skulle bli, da jeg gikk i valgbodene og smalet inn brosjyrer for partiene under valget det året. Jeg syntes det var fryktelig spennende. Jeg leste disse brosjyrene fra perm til perm, og husker jeg syntes det var synd at man måtte være 13 år for å bli medlem i et parti, sier Simen Bondevik med et lurt smil.

Ny leder

På dagen han var 13 år meldte han seg inn i KrFU.

– Da hadde jeg sperret inne engasjementet i så mange år, gliser han.

Valget om å bli med i KrFU var selvstendig. Han fortalte ikke bestefar Kjell Magne Bondevik om innmeldingen før han tok valget selv.

Les også: Simen Bondevik: – Vårt beste skolevalg på 20 år!

– Etter å ha «nerdet» meg gjennom partiprogrammet i så mange år, visste jeg veldig godt at dette var det rette valget, men det er nok klart at han syntes det var stas. KrF er partiet for meg. Jeg synes dette er partiet som står meg nærmest, og jeg synes partiprogrammet inneholder så mange ting og verdier som jeg står for og brenner for, sier han.

NB! Saken fortsetter under bildet!

HUSKER DU?: Her ser du Simen Bondevik som 17. mai-taler på Sofiemyr stadion i 2014! Mange så allerede da den fremtidige politikeren i ham.

Naturlig

Engasjementet hans blir merket lokalt. Helt siden han var taler på 17. mai-feiringen på Sofiemyr stadion, og holdt en brennende apell på nasjonaldagen, har han gjort seg bemerket lokalt med sitt engasjsment.

– Det ligger naturlig for meg. Jeg gruer meg ofte før jeg skal holde et innlegg eller en tale, eller foran en debatt, men når jeg først er i gang, så kjenner jeg at jeg lever, sier han.

Les også: Se bildespesial fra Kjell Magne Bondeviks 70-årsdag

Han drømmer selv også om en stortingsplass.

– Ja, det er klart at det er målet. Jeg har jo lyst til å satse mot kommunestyret først, men på sikt er det Stortinget som gjelder. Det er målet, sier han.

ENGASJERT: Simen Bondevik er et fyrverkeri på talerstolen. – Da lever jeg, selv om jeg er nervøs, sier han.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Mye tid

Nå er han altså nyvalgt leder i Akershus KrFU. Han sitter med dette svært sentralt i ungdomspartiets ledelse, og skal representere på mange hold. Det er mange møter og mange saker å holde styr på. Tungen må holdes rett i munnen, og det er tidkrevende.

– Det er dette jeg brenner for og dette jeg lever for. Det er ikke så mye tid til andre fritidsaktiviteter, men det er et valg jeg har tatt fordi jeg lever for og brenner for politikk, sier han.

Les også: – Fraværsgrensen er ikke for alle

Selv om det kanskje kan være vanskelig å dele et så stort engasjement for andre, er Bondeviks største frustrasjon at alt for få unge engasjerer seg politisk.

ALLTID I SHORTS: Selv om han ikke kommer til kort politisk, er buksene fortsatt korte, selv midtvinters! Simen Bondevik klatrer til topps i politikken!

– Det som frustrerer meg mest er når folk ikke stemmer. Vi har muligheter og rettigheter folk i andre land bare drømmer om, og så velger vi å sitte i sofaen og ikke bruke disse mulighetene. Det forstår jeg faktisk ikke. Men jeg opplever også at unge i dag er oppleste og engasjerte i mange forskjellige saker, og det er bra, sier han.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Fanesaker

Nå skal han bruke kreftene sine og engasjementet på å bidra til at KrF blir mer «poppis».

– Mine fanesaker er en mer human innvandringspolitikk, å bekjempe mobbing i norsk skole og øke og bedre bistand. Og jeg elsker KrF, sier han med tydelig og kraftig stemme!

PS! Vi ønsker Simen Bondevik lykke til i det nye vervet! Du kan lese mer om den unge og engasjerte politikeren i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 23. november.

Powered by Labrador CMS