TALENT: Selma Edwards Granly er et av mange talenter i den lokale kulturskolen.

Husk søknadsfrist til kulturskolen

Mange lokale stjerner har spilt sine første toner eller danset de første stegene i den lokale kulturskolen.

Publisert

Dette er kommunens tilbud til barn, ungdom og voksne som ønsker å uttrykke seg gjennom musikk, dans, teater og visuell kunst. I en nyhetsmelding på egne nettsider påminner kommunen om at søknadsfristen er 1. juni.

– Å være elev ved kulturskolen gir læring for livet. Men minst like viktig er vennskap, følelsen av mestring og personlig utvikling. Pandemien har vist at kulturskolen er en svært viktig møteplass for barn og unge, skriver kommunen.

Kulturskolen har tilbud innen en rekke kunstfag. Her kan du lære å spille de fleste instrumenter – både klassiske og bandinstrumenter. Det finnes også barnekor på de fleste skolene i SFO-tiden.

Mange uttrykk

Dans har en stor avdeling i kulturskolen. Du kan lære alt fra klassisk ballett, stepp, hip hop og break til samtidsdans og musikal. Liker du bedre å uttrykke deg med stemme, mimikk og kroppsspråk, så er drama et godt valg. Kulturskolen har flere dramagrupper tilpasset de ulike aldersgruppene.

– En moderne kulturskole skal gi plass til mange uttrykk. Vi har derfor også klasser innen animasjon og visuelle kunstfag. Her kan elevene utfolde seg ved å lage film, eller jobbe med gips, leire, tegning og maling, opplyser kommunen.

Mange fritidstilbud har vært stengt ned det siste året. Men slik har det ikke vært i kulturskolen. Det meste av undervisningen har vært åpen for elevene gjennom pandemien. Lærerne har tatt imot elevene med håndsprit og god avstand.

– Gruppeundervisning og samspill har vært vanskelig å gjennomføre, men ved å redusere gruppestørrelsene har mange fag likevel blitt gjennomført. En del av undervisningen har også blitt gjort digitalt når hele kommunen har vært stengt ned.

Vil du vite mer om kulturskolen og søke plass, finner du mer informasjon på kommunens nettsider.

Powered by Labrador CMS