UTSTILLING: Kunstneren Laila S. Thoresen stilte ut egne bilder på Høyås. Her sammen med pårørende under presentasjon og blomsteroverrekkelse. I bakgrunnen pianist Sverre Dyrhaug.

Stilte ut egen kunst

Mandag var det en helt spesiell kunstutstilling på Høyås bo- og rehabiliteringssenter på Tårnåsen. Kunstneren er nemlig selv beboer på sykehjemmet.

Publisert Sist oppdatert

Kunstneren Laila S. Thoresen begynte å male i begynnelsen av 1970 da hun var i 30-årene, og har vært en aktiv kunstner frem til 2013. Hun er datter av maleren Haldor Solum, og har arvet sine kunstneriske gener av sin far.

KUNSTNEREN: Laila S. Thoresen malte frem til 2013. Her med ett av bildene som nå henger på Høyås.

Thoresen har i mange år vært medlem i Bærum Malerklubb hvor hun fikk undervisning av bla. Einar Granum, Jan Radlgrüber og Bjørn Carlsen. I sin mest virksomme periode som kunstner hadde hun en rekke suksessfylte separate utstillinger både i Bærum og senere i Gamlebyen Fredrikstad.

Motivene i hennes malerier er spenner over flere temaer og teknikker, og hun har skapt flotte naturbilder, spennende visuelle bilder fra fortiden, og den siste tiden mere billedlige. I de abstrakte fortidsbildene finner en stadig nye spennende fremtoninger.

I sin yrkesaktive karriere var Laila S. Thoresen både personalsjef og eiendomssjef i Mustad Eiendom.

Sjeldent

Det hører til sjeldenhetene at en av sykehjemmets egne beboere stiller ut sin egen kunst, og utstillingen ble da derfor også markert på behørig vis. Den dyktige pianisten Sverre Dyrhaug hadde tonesatt arrangementet med utvalgt musikk inspirert av bildene, det ble selvsagt servert boblende drikke fra stettglass og den flotte samlingen – og kunstneren selv – ble presentert av en representant fra de pårørende, stedatter Nina Hauge.

Etter den hyggelige presentasjonen fikk beboerne bevege seg rundt i gangene hvor utstillingen henger og ved selvsyn se hvilken kunstkapasitet Laila S. Thoresen er.

FLOTT KUNST: Kunstneren malte i perioden mellom 1970 til 2013. De senere årene har hun vært beboer på Høyås bo- og rehabiliteringssenter på Tårnåsen.

Godt humør

Virksomhetsleder på Høyås, Kristine Lund, syntes det var svært hyggelig at det ble gjort ekstra stas på en av beboerne på sykehjemmet.

– Dette var et flott arrangement og det er virkelig fint å kunne vise frem det flotte arbeidet til Laila. Hun er en fantastisk dame som alltid er i godt humør, og som alltid har en hyggelig eller morsom kommentar på lur, både til beboere og personale, roste Lund.

Utstillingen henger til 22. februar, og alle bildene er til salgs, men eventuelt interesserte bes ta kontakt med Thoresens pårørende før man oppsøker utstillingen på Høyås. Dette på grunn av Covid-19-hensyn. Dette kan gjøres til nina@mercki.no eller på telefon 940 54 688.

STOLTE: Til venstre kunstnerens stedatter Nina Hauge og hennes mann Karsten Hauge som har arrangert utstillingen, kunstner Laila S. Thoresen og til høyre Susanne Thoresen Blindheim, datter av ekteparet Hauge.
Powered by Labrador CMS