FORTSETTER: Butikken på Sofiemyr fortsetter som før.
FORTSETTER: Butikken på Sofiemyr fortsetter som før.

Kjøper opp Sofiemyr-firma

Assemblin AS har kjøpt selskapet Larmerud rørservice AS på Sofiemyr.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en pressemelding er dette for å ytterligere styrke sin posisjon i det sentrale østlandsområdet. Larmerud har 24 ansatte og omsatte for 41 millioner kroner i 2021.

Larmerud rørservice ble etablert tilbake i 2001, men har røtter tilbake til 1948. I tillegg til å drive en fullassortert VVS-butikk på Sofiemyr, tilbyr selskapet serviceavtaler og prosjektoppdrag i både det private og profesjonelle markedet. Det skal de fortsette med også etter oppkjøpet.

Virksomheten har sitt primære nedslagsfelt i områdene søndre Oslo, Follo og Østfold, og har blant annet spesialisert seg på vann- og avløpsløsninger til ferie- og fritidsboliger.

HOVEDKONTOR: Larmerud Rørservice AS har hatt hovedkontor ved butikken på Sofiemyr og skal fortsatt holde til i samme bygg.
HOVEDKONTOR: Larmerud Rørservice AS har hatt hovedkontor ved butikken på Sofiemyr og skal fortsatt holde til i samme bygg.

Fornøyd selger

Daglig leder og hovedaksjonær Geir Sparengen i Larmerud rørservice er svært godt fornøyd med å få Assemblin som eier.

Fakta om Assemblin:

  • Assemblin er en komplett installasjons- og servicepartner med virksomhet i Norge, Sverige og Finland.
  • Designer, installerer og vedlikeholder tekniske systemer og løsninger for luft, vann og energi.
  • Visjonen er å skape smarte og bærekraftige installasjoner, som får bygninger til å fungere og mennesker til å ha det bra.
  • Har en omsetning på 10 milliarder SEK og cirka 6.300 medarbeidere på rundt 100 steder

– Det har vært en lang prosess, hvor vi har hatt samtaler med flere store aktører. For oss ble det imidlertid mer og mer klart at vi ønsket å komme fram til en avtale med Assemblin. Personlig føler jeg at Assemblin er det store selskapet som står oss nærmest i holdninger, servicenivå og innstilling til faget. For meg har det vært viktig å få beholde den lokale tilknytningen, samtidig som vi sikrer arbeidsplassene og fremtiden til bedriften, sier Sparengen.

Kontrakt om overtakelsen ble formelt underskrevet 10. juni. Geir Sparengen fortsetter som daglig leder i bedriften, mens servicesjef Henning Olsen i Assemblin overtar som styreleder etter Reidar Samuelsen. Driften vil bli videreført under samme firmanavn og i samme omfang og organisering som tidligere.

Etiske verdier

For Assemblin, som fra før er etablert med rørserviceavdelinger i både Oslo, Sarpsborg og på Ski, betyr nyervervelsen at kapasiteten styrkes i en region med svært stor aktivitet.

– Når vi vurderer oppkjøp av bedrifter, ser vi i første rekke etter selskaper som har etiske verdier og en bedriftskultur vi kan kjenne oss igjen i. Men vi ønsker selvsagt også bedrifter med god inntjening og sunn økonomi, som kan bidra positivt til resultatet vårt, sier administrerende direktør Torkil Skancke Hansen i Assemblin AS.

– Vi har hatt svært god dialog med Larmerud rørservice gjennom hele prosessen. Bedriften har med seg en stabil kundemasse og en betydelig ordrereserve, og jeg er trygg på at dette oppkjøpet vil styrke oss både mange områder, sier Hansen.

Powered by Labrador CMS