LOVENDE UNGDOM: 59 unge fra Akershus deltok på RYLA 2022, et seminar om ledelse i regi av rotaryklubbene.

Ser etter unge folk med lederambisjoner

De lokale Rotary-klubbene leter nå etter unge med lederambisjoner. Er det deg eller noen du kjenner?

Publisert

Er du, eller kjenner du noen, mellom 19 til 25 år som er en lederspire? Da bør du definitivt lese videre.

Rotaryklubber i Akershus inviterer hvert år unge mellom 19 og 25 år på et tre dagers seminar med foredrag om samspill mellom mennesker, ledelse og nærliggende tema. Målet er å gi fremtidens ledere impulser og ideer til godt lederskap.

I 2022 var Gjersjøen Rotaryklubb en av de ansvarlige for RYLA-seminaret, som ble arrangert på Oscarsborg festning. 59 deltakere var samlet til foredrag og gruppeoppgaver. Blant kjente foredragsholdere var Robert Mood, Harriet Wright og filosofen Henrik Syse.

Harald Berger var en av deltakerne på RYLA 2022. Som vernepliktig kom han i Garden og lærte en del om ledelse. Han ville vite mer og søkte om en plass på RYLA.

– Temaene på seminaret var veldig varierte, forteller Harald. – Vi fikk innsikt både i hvordan behandle mennesker, bygg lag, spille hverandre gode og skape rom for utvikling.

FORNØYDE: Harald Berger (t.v.) og Ole André Flaa var deltakere på RYLA 2022, på Oscarsborg Gjersjøen Rotaryklubb var vertskap for disse to. Totalt deltok 59 unge på seminaret.

God nettverksbygging

Berger fremhever at foredragsholderne hadde erfaring fra mange yrker, fra praktiske til filosofi.

– Vi fikk også oppgaver som utfordret oss. For eksempel å tørre å stå frem og avsløre hvilke karrieremål vi hadde. Den sosiale siden ble ivaretatt med blant annet hyggelige middager og gruppearbeider, sier fortsetter Berger, som ofte tar en kaffe med noen av dem han ble kjent med.

Årets RYLA-seminar holdes på Thon hotell SNØ i Lørenskog fra 16. til 18. september. Hvis du er interessert i å delta, finner du informasjon på nettsidene til Gjersjøen, Oppegård og Kolbotn Rotaryklubber.

Søknaden må sendes innen 1. juni. Seminaret sponses av Rotary-klubbene og er gratis for deltakerne.

Her finner du informasjon om Kolbotn Rotary, Oppegård Rotary og Gjersjøen Rotary.

Powered by Labrador CMS