KLARE FOR FRILUFTSSAMARBEID: Ordfører Hanne Opdan (A) i Ski og ordfører Thomas Sjøvold i Oppegård er klare for å koble sammen lysløypenettet i det som blir morgendagens Nordre Follo kommune.
KLARE FOR FRILUFTSSAMARBEID: Ordfører Hanne Opdan (A) i Ski og ordfører Thomas Sjøvold i Oppegård er klare for å koble sammen lysløypenettet i det som blir morgendagens Nordre Follo kommune.

Løype for nye lysløyper!

Gode nyheter for friluftsfolket! Rutene skal endres, og bygges inn i Oslo- og Ski-løypene, slik at nettverket blir enda større.

Her i Oppegård har vi et fantastisk løypenett å bruke hele året, og det samme har man også i Ski.

Nå skal det snart bli en ny storkommune, så hvorfor ikke tenke samarbeid her også på tvers av dagens kommunegrenser? Således kan bli tilfelle, og det vil kunne komme turgåere og andre friluftselskende til gode!

Les også: Nå starter sprengningsarbeidene

Nå vil Oppegård samarbeide med Ski og Oslo, og sveise lysløypene i kommunene sammen, slik at vi får enda flere kilometer med tursti og lysløyper!

Planforslaget som nå ligger ute til høring, og du kan si din mening.

Saken fortsetter under bildet. 

Flere løyper blir én

MER LØYPE: Bildet er tatt i lysløypen bak OMA på Sofiemyr, og her er de i gang med å felle skog for å gjøre løypene bredere.
MER LØYPE: Bildet er tatt i lysløypen bak OMA på Sofiemyr, og her er de i gang med å felle skog for å gjøre løypene bredere. 

Bakgrunnen for prosjektet er at utbygging og større befolkningskonsentrasjon på Greverud, Myrvoll, Tårnåsen og Kolbotn vil føre til økt press og etterspørsel etter friluftsløyper som kan brukes året rundt.

Les også: Kjemperespons på Kolbotnvannet-aksjon! Håkon nærmer seg målet!

Lysløypene på Grønliåsen i Oslo og Fløysbonn/Østre Greverud ligger kun 2,5-3 kilometer fra hverandre, og ved å bygge disse to løypene sammen tror kommunen at vi vil få et langt og variert lysløypenett.

– Det nye nettet vil også redusere bilbruk fra og til løypenettet siden flere vil kunne gå eller parkere nærmere hjemmet enn i dag, påpeker ordfører Thomas Sjøvold.

Nord knyttes til sør

De skal altså forlenge lysløypenettet nordover fra Fløysbonn, slik at bebyggelsen på Hellerasten og Tårnåsen knyttes til lysløypenettet i sør.

Les også: Finn frem treningstøyet og sjekk denne fete parknyheten

 

De vil knytte sammen Oppegårds lysløyper med løypen på Grønliåsen i Oslo, og lysløypenettet i Ski kommune mot Stallerud. Ski og Oppegård kommune samarbeider om én planprosess, mens Oslo har sin egen.

Henrykt

I Ski er man mer enn klar for å samarbeide på dette området med Oppegård.

– Dette er kjærkomment for oss i Ski. De fleste som bor der beveger seg sørover når de skal ut og gå, men nå får vi flere flotte turmuligheter, sier ordfører i Ski, Hanne Opdan.

Les også: Drar i gang folkeaksjon for Kolbotnvannet

Dermed blir det en, bokstavelig talt, naturlig måte å slå sammen menneskene fra to kommuner som snart skal bli til én.

Mye jobb og tre millioner

Hele prosjektet, som er oppgradering og opparbeiding av trase og lysanlegg, er anslått til 3 millioner kroner over to år.

Det mye jobb å gjøre: rør skal legges, lys skal tennes, og løypene skal bli bredere.

Kommunene har gått sammen med Skiforeningen for å gjennomføre prosjektet, og denne avtalen åpner for at Skiforeningen kan be om ekstra tilskudd til særskilte tiltak knyttet til løypene.

Les også: Nye elger på Greverud!

– Kommunen har mottatt en søknad om penger til rydding og kanthogst av deler av løypen, og det blir lettere å gjennomføre nå. Dette har vært etterlyst av publikum, så vi er glade for muligheten til å rydde løypene, sier Sjøvold.

I tillegg skal kommunen vurdere mulighetene og foreslå plasser for utfartsparkering for enkel og trygg tilgang til lysløypenettet.

Si din mening!

Planforslaget er klart og ligger ute til høring. 

Send ditt innspill skriftlig på e-post til postmottak@oppegard.kommune.no merket med saksnr. 15/6660 innen 18. mai.

Powered by Labrador CMS