UTSNITT: Et lite utsnitt av det digitale turkartet for Nordre Follo.

Nå er turkartet digitalt – du kan gjøre det enda bedre

Nå er den digitale varianten av kommunens turkart klart til bruk.

Publisert

Mange er ute og går på tur i disse koronatider. Tidligere i vinter ble det nye turkartet for Nordre Follo delt ut i alle postkasser. 

– Dette kartet er et strålende eksempel på folkehelse i praksis. Her finnes det uante muligheter, sa ildsjel Harald Lundstedt da kartet ble lansert i januar. 

Mandag denne uken ble også den digitale varianten klar for alle brukerne. I papirvarianten er det plukket ut 88 turmål. 

Langt flere muligheter

Det digitale turkartet inneholder langt flere muligheter enn papirutgaven. I det digitale turkartet finner du beskrivelse av opp mot 100 turmål, mange bilder, sti- og løypeopplysninger, muligheter for bruk av rullestoler i utmarka, fiskemuligheter med mer.

PS! Saken fortsetter under bildet!

KART-KLARE: En stolt arbeidsgruppe presenterte papirvarianten av turkartet i januar. Nå er den digitale versjonen klar også. . Fra venstre: Geomatiker Kirsten Holz, Reidar Haugen, Anne Berit Hogstad og Harald Lundstedt.


På dette kartet er også langt flere stier tegnet inn, og det er bare å zoome inn der du ønsker. De mest populære turmålene i normaltider er godt avmerket, slik at du nå kan unngå disse.  

– Jeg er sikker på at den digitale utgaven blir et fantastisk verktøy. Der kan du zooome inn, klikke og få masse informasjon. For eksempel vil det være informasjon om fiskeplasser, og hva slags fisk du kan få i vannet du klikker på . Det digitale kartet har uante muligheter. Det er bare kreativiteten som setter grensene, sa Haugen under pressekonferansen i januar. 

Det digitale kartet finner du her. 

Folkets kart

Harald Lundstedt er opptatt av at turkartet skal være folkets kart, og oppfordrer brukerne til å sende inn oppdateringer.  

 

– Nå er det bare å prøve ut den digitale varianten og legge inn mest mulig med informasjon og bilder der dette mangler, sier Harald Lundstedt. 

egne nettsider skriver Nordre Follo kommune blant annet dette om det nye digitale kartet. 

Når vi nå oppfordrer befolkningen til å ta helsebringende turer i skog og mark på små stier og utenom de mest populære turmålene, vil sannsynligvis mange nye idylliske steder og lokale turmål bli oppdaget av lokale eventyrere i alle aldre.

Kommunen ønsker tilbakemelding om og gjerne bilder fra slike områder til fremtidig bruk. Tips oss om slike steder enten inne i det digitale turkartet, eller via e-post til postmottak@nordrefollo.kommune.no

Powered by Labrador CMS