SALAT: Denne herlige salaten fikser du lett som en plett.
SALAT: Denne herlige salaten fikser du lett som en plett.

Julies mattips: Frisk salat med halloumi

Nå går vi mot varmere dager, og da kan det være deilig og forfriskende å bytte ut en tyngre middag med noe lett og friskt.

Publisert Sist oppdatert

Derfor vil jeg fremover komme med noen forslag til gode og mettende salater. Dette er en fargerik og smakfull salat som passer like godt som en egen lunsj- og middagsrett, eller for eksempel som tilbehør til en kjøttrett for å få mer frukt og grønt inn i måltidene.

Har du en ekstra appelsin igjen etter påske, så er dette en ypperlig mulighet til å bruke den opp i en nydelig salat. Ikke bare er salaten et godt alternativ for å få i seg mer grønt, men også en super kilde til fiber, protein og vitaminer samt flere viktige næringsstoffer.

Til salaten har jeg karamellisert valnøtter som tilbehør, og laget en dressing som består av en blanding av fetaost, naturell yoghurt, fersk persille og en skvis appelsinsaft. Grønnsakene nedenfor er bare et forslag, så bruk gjerne de grønnsakene du selv liker best.

Tilberedning: ca 20 minutter

Oppskriften gir 2 porsjoner beregnet som et hovedmåltid: 1 dl quinoa, 2 dl vann, 1 ts gurkemeie, og paprikakrydder (kan sløyfes), litt salt og pepper, Ca 150 – 200 g salat, 1 paprika, Ca 2 håndfuller cherrytomater, 1 appelsin, 1 pk halloumi. Som ekstra topping: frøene fra et ½ - 1 granateple.

Karamelliserte valnøtter: 3 håndfuller valnøtter og 2 ts sukker

Dressing: 100 g fetaost, 3 ss naturell yoghurt, 1 ss med fersk persille, litt pepper

Slik gjør du det:

Start med å måle opp vann og quinoa og ha dette over i en kjele. Tilsett gurkemeie og paprikapulver for en fin gul farge om ønskelig, og litt salt og pepper. Småkok på lav varme under lokk i 15 minutt.

I mellomtiden kan du lage karamelliserte valnøtter og lage dressing: Finn frem en stekepanne og tilsett valnøttene. Ha varmen på middels styrke og vend rundt valnøttene til de begynner å bli varme. Tilsett 2 ts med sukker og rør rundt til sukkeret har smeltet inn. Sett valnøttene til side når de er ferdig.

Til dressingen er det fint å bruke en liten blender eller en stavmikser. Bland sammen fetaost, yoghurt, fersk persille (evt krydder) og kjør til en jevn dressing. Smak til med saften fra noen båter med appelsin og litt pepper.

Skjær opp tomat og paprika og gjør klar salat, samt skrell appelsin og kutt den i skiver. Skjær opp halloumi i skiver, og stek på middels til høy varme i en panne (uten olje/smør), og stek til de har fått en fin og gyllen stekeskorpe på begge sider.

Tips: Halloumi kan også legges rett på grillen! Da er det bare å gjøre å tilsette alle ingrediensene i en salatbolle. Topp gjerne med frøene fra et granateple.

Håper det faller i smak!

Powered by Labrador CMS