KAN GI FULL GASS: 8-åringen Martin Post Opsahl har allerede garasjen full av cross-sykler. Noen til bruk nå og noen til i kommende sesonger.

Martin (8) har en ganske uvanlig interesse

Bare fem år gammel la Martin Post Opsahl ut på motocross-banen for første gang. Siden har han vært helt hekta. Heldigvis er også resten av familien med på moroa.

Publisert Sist oppdatert

– Slitsomt, men veldig gøy, gliser Martin, når han blir bedt om å forklare hvordan det er å drive med motocross.

8-åringen forteller at helt siden han var «liten» har han likt å sykle, og da han prøvde motocross for første gang, var det ingen vei tilbake.

Det er ikke sånn at den lille pjokken har dundret rundt i grusen fra dag én. Nei, han startet rolig på barne-banene. Og det var her lærte han å håndtere en helt annen type sykkel enn det han var vant med, nemlig sin første cross-sykkel.

Han forteller at han startet med den minste sykkelen, før han sakte, men sikkert har samlet på seg fire til. Det er nemlig ulike nivåer på syklene som blir brukt i idretten, alt etter alder.

BÅNN GASS: 8-åringen er slettes ikke redd for å miste bakkekontakten når han er i aksjon.

Må ha to sykler

Martin kjører nå på voksenbane med sine to 65 kubikks sykler.

At han har to sykler som brukes aktivt gjennom sesongen, er ikke tilfeldig.

– Når han kjører så mye som han gjør var det nødvendig med enda en sykkel som kan skrus på mens Martin er ute på banen med den andre, forteller pappa Ole-Marthin.

Martin ser allerede frem til neste sesong når han kan oppgradere til en enda kraftigere sykkel. Den står allerede står i garasjen og venter.

Det neste på plakaten i år er det siste løpet i årets utgave av Østlandscupen.

– Dette er en serie med seks løp, som foregår fra våren til høsten. Da har man trening på morgenen, før man starter forberedelsene mot de to løpene som skal kjøres i løpet av dagen, forklarer han.

– Kan kalle det en livsstil

Motocross er ikke som fotball og håndball, hvor du møter opp tre kvarter før kamp. Det krever «litt» mer innsats og dedikasjon enn som så. Og ikke bare fra den som kjører.

– Vi reiser rundt med campingvogna, noen ganger til nabolandene også. Og hvis vi ikke er ute og reiser, er vi på treningsbanen i Enebakk, så det er en idrett som krever mye interesse, forteller familien.

SOSIAL IDRETT: Motocross krever engasjement fra flere enn den som kjører og det er nettopp dét som gjør det ekstra moro å være med påm, sier familien.

Det er nettopp dét familien synes gjør det til en fantastisk idrett.

– Alle snakker med alle og alle er like entusiastiske for idretten, forklarer Ole-Marthin.

I tillegg forklarer familien at det er en utrolig snill sport med tanke på hvor lavterskel det er.

– Det er bare for gøy de første årene. Man kan kalle det for løpstrening, fortsetter pappaen.

– Utrolig lærerikt

Familien synes også det er en god ting at føreren er selvstendig ute på banen.

– Det gjør at man får kjenne på tidlig mestringsfølelse, eget ansvar, selvstendighet, og det bygger karakter, forklarer familien. – Motocross er en utrolig god idrett, legger de til.

Powered by Labrador CMS