EVENTYRLIG VAKKERT: Sjekk det flotte bildet løypebas Terje Martinsen tok på Østre Greverud natt til mandag.

Snøproduksjon er nå i gang på Østre Greverud

Snart er det bare å finne frem ski og staver!

Publisert Sist oppdatert

Mange oppegårdinger venter på flere kuldegrader og skiføre. Til alle dere som ser frem til å sette i gang med vinteraktiviteter kan vi fortelle at Skiforeningen har satt i gang med snøproduksjon på Østre Greverud. Det betyr at ganske snart blir det skiløyper og skiglede for alle.

KUNSTSNØ: Skiforeningen Sørmarka er nå i gang med snøproduksjon.

– JIPPI! Nå er vi i gang med snøproduksjon. Nå er det ikke lenge igjen til vi kan finne frem ski og staver. Noen som gleder seg? skrev løypebas Terje Martinsen (38) på Facebook-siden til Skiforeningen Sørmarka mandag ettermiddag.

Sjekk også bildene han tok på Østre Greverud natt til mandag! De sier mer enn tusen ord.

LØYPEBAS: Terje Martinsen (38) begynte å jobbe for Skiforeningen som 16-åring. Det blir nå hans sjette sesong som løypebas.

Martinsen sier at til vanlig er de fire stykker som jobber med snøproduksjon på stedet. Noen ganger får de også hjelp av skigruppen fra Oppegård Idrettslag, som bidrar som nattevakter.

– Vi har totalt fem snøkanoner i drift. Den sjette snøkanonen er gammel og brukes av oss som en reserve ved behov for det, sier Martinsen.

SJEKK STEMNINGEN! Bildet ble tatt cirka klokken 08:30 mandag morgen.

Slik ser det ut nå

Oppegård Avis var også innom Østre Greverud mandag ettermiddag. Vi tok flere bilder på stedet rundt klokken 13:00.

Trykk på denne lenken for å se på hvordan anlegget ser ut!

SLIK SER DET UT: Bildet ble tatt på Østre Greverud rundt klokken 13:00 mandag ettermiddag.

For at det skal bli noe trøkk i snøproduksjonen og at snøen skal bli liggende, er vi avhengig av at Kong Vinter gir oss kuldegrader.

SJEKK STEMNINGEN! Bildet ble tatt cirka klokken 08:30 mandag morgen.

Skal vi tro yr.no kan vi forvente noen få minusgrader hver dag i løpet av denne uken, med unntak av onsdag og torsdag, som blir litt mildere.

Trenger tre til fire netter med kulde

– Vi startet med snøproduksjon søndag ettermiddag, men vi må ha tre til fire netter til med kulde for at det kan bli nok snø, så jeg er litt usikker om det kan bli tilbud til helgen, men vi håper på at det kan bli tilbud i hvert fall til neste uke, sier Terje Martinsen, som er utdannet kjøletekniker.

Martinsen begynte å jobbe for Skiforeningen som 16-åring. Han startet med å hjelpe til med snøproduksjon på Skullerud. Det blir nå hans sjette sesong som løypebas i den lokale Skiforeningen, og 38-åringen sier han stortrives med å jobbe her.

– Østre Greverud har et fint anlegg med flotte skiløyper. Det er fantastisk å kunne bruke en velstelt golfbane som en skiarena. I tillegg har vi gode klimaforutsetninger og andre forhold som gjør dette stedet godt egnet til dette formålet, sier 38-åringen.

Støtt foreningens arbeid i marka

Martinsen oppfordrer alle til å tegne et medlemskap i Skiforeningen for å støtte det viktige arbeidet som Skiforeningen gjør for å gi oss gode skiforhold.

– Vi er helt avhengig av denne støtten, sier han.

Medlemskontingenten går direkte til Skiforeningens arbeid i marka. De preparerer 2.200 kilometer med skispor i Oslomarka og 18 tilstøtende kommuner på Østlandet. Dette tilsvarer strekningen Oslo-Roma! I tillegg tilrettelegger foreningen for sykling i marka gjennom merking av sykkeltraseer og trillestier.

Powered by Labrador CMS