UKM NORDRE FOLLO 2021

MELD DEG PÅ: Liker du å danse? Eller kanskje du er en bandmusiker, en som vil vise musikkvideoen du har laget eller kjolen du har designet? Bildet er fra et tidligere UKM-arrangement. Foto: Oppegård Avis

– Bli med på UKM!

Er du mellom 10 og 20 år, bedriver noe kulturelt og ønsker å utvikle talentet ditt? Da bør du skynde deg – påmeldingsfristen til årets UKM går ut om to uker.

Publisert Sist oppdatert

Mange av ungdommene i vår kommune har i 35 år vært med på Ung Kultur Møtes (UKM, tidligere navn: Ungdommens Kulturmønstring), som er et populært arrangement for ungdom mellom 10 og 20 år.

Hva er UKM?

  • Ønsker du å skape noe, møte likesinnede og utvikle talentet ditt? UKM er en møteplass for ungdom og kultur, der vi skaper noe sammen.
  • Her kan du vise frem det du brenner for, eller hjelpe andre å bli sett.
  • I UKM er alle kulturelle uttrykk velkomne, enten det er sang, fotokunst, cosplay eller moderne dans.
  • Vi er her for å gi deg muligheten til å drive med det som interesserer deg! Kanskje oppdager du også noe nytt? Hos oss kan du være den du vil.
  • Gå inn på ukm.no for mer informasjon og påmelding.

Søndag 7. mars er det klart for årets UKM i Nordre Follo, men i år skal arrangementet foregå digitalt.

– I år skal UKM spilles inn på forhånd. Påmeldingen til arrangementet (følg lenken for å melde deg på) startet på onsdag og fortsetter ut februar. Hittil er det tolv innslag påmeldt og tre av disse er spilt inn, sier UKM-generalen fra tidligere Oppegård kommune, Christian Lund.

TRADISJON I 35 ÅR: Ungdommene fra Oppegård har vært med på UKM i 35 år.
GIKK HELT TIL FINALEN: Eirill Tigergutt Jensen fra Kolbotn, som deltok i UKM i 2015 med The Cup Song, er blant dem som gikk videre helt til landsfestivalen.

Skal strømmes ut

I år vil kun Rådhusteateret i Ski være rammen og scenen for arrangementet for alle deltakerne fra Nordre Follo.

Etter at alle innslagene er spilt inn der, skal arrangementet strømmes ut til alle som ønsker å se hva unge i Nordre Follo driver med.

– Det skjer søndag 7. mars. I tiden før det skal vi filme, ta bilder, øve og forberede forestillingen, sier Christian Lund.

Han håper mange melder seg på. Husk at påmeldingsfristen er søndag 28. februar. Sjekk også Facebooksiden til UKM Nordre Follo for oppdateringer.

Lav terskel

Alt fra sang og dans til fotokunst og cosplay-kostymer, med alt annet som er midt i mellom, kan meldes på. Her er det bare fantasien som setter grenser.

For mange kan terskelen være høy for å melde seg på, men arrangørene bedyrer at dette, først og fremst, ikke er en konkurranse.

– Vi har prøvd å tone ned konkurransen så langt som mulig. Å melde seg på UKM og vise seg frem for venner og familie er en seier i seg selv, sier Christian Lund.

Christian Lund og alle de andre som står bak årets UKM vil gjøre alt de kan for å tilrettelegge for deg som skal delta.

– Vår jobb er å gjøre arenaene så proffe som mulig, sier han.

Et hav av muligheter

Vinneren av det lokale arrangementet går videre til fylkesfestivalen og eventuelt videre helt til landsfestivalen, som er dessuten en gulrot for deg som ønsker å møte enda flere likesinnede utenfor lokalmiljøet ditt, selv om det viktigste skjer lokalt.

UKM driver ikke bare mønstringer og festivaler, men tilbyr også workshops og andre arrangementer gjennom hele året.

Noen fylker har skoleturneer, mens andre har utveksling med andre festivaler både i Norge og utlandet. Finn ut av hva som er mulig å være med på i ditt fylke! Du kan også engasjere deg i UKM Media eller Unge Arrangører.

Kunstnerisk innslag

Frida Helene Haltli (13) fra Svartskog er blant de første ungdommene som har meldt seg på. 13-åringen bidrar med et maleri som heter "Verden og alt vi har hviler på barna våre".

DELTAR PÅ ÅRETS UKM: "Verden og alt vi har hviler på barna våre" av Frida Helene Haltli (13) fra Svartskog.

Frida har tidligere deltatt på UKM med musikk og kunst, men i år deltar hun bare med dette bildet.

LOKAL DELTAKER: Frida Helene Haltli (13) fra Svartskog er svært opptatt av å ta vare på naturen og av dyr, og er mye på Gården på Svartskog og hjelper til med dyrene. Ellers spiller hun fiolin, både folkemusikk og klassisk. Foto: Privat
Powered by Labrador CMS