ØNSKET VELKOMMEN: Oljefond-sjef Nikolai Tangen ønsket Celina Heimdal Brynildsen og de andre nyansatte velkommen.
ØNSKET VELKOMMEN: Oljefond-sjef Nikolai Tangen ønsket Celina Heimdal Brynildsen og de andre nyansatte velkommen.

– Ble faktisk litt «starstruck»

Celina Heimdal Brynildsen fra Svartskog landet drømmejobb hos Nikolai Tangen og Oljefondet.

Publisert

20-åringen har i løpet av våren konkurrert seg inn på Oljefondets «summer internship»-program. Det betyr at hun fra juni til august skal jobbe for fondet som i øyeblikket forvalter litt over 11.700 milliarder kroner på vegne av det norske folk.

Heimdal Brynildsen studerer til daglig cybersikkerhet på NTNU Gjøvik. Den noe utradisjonelle sommerjobben ble hun oppmerksom på, mer eller mindre ved en tilfeldighet.

– Det startet i grunnen med at Norges Bank skulle komme på en bedriftspresentasjon på skolen min, hvor jeg tenkte at det i alle fall ikke skader å dra og høre på. Etterpå satt jeg igjen med et inntrykk av at det måtte være et bra sted å jobbe, for det virket som de la veldig vekt på trivsel og arbeidsmiljø, i tillegg til alt det faglige, begynner Heimdal Brynildsen.

Hard kamp

Én ting er å bli så interessert at man søker. Noe helt annet er det å ende opp med jobben. Disse jobbene er det nemlig beinhard kamp om.

– Jeg tenkte at det blir en god erfaring bare å søke. Det var tross alt snakk om Norges Bank, og jeg har jo ikke akkurat all verdens arbeidserfaring fra før, sier 20-åringen med et smil.

Tydeligvis gjorde hun mye riktig i løpet av den omfattende prosessen, for 20. juni hadde hun sin første arbeidsdag hos Norges Bank.

– Det er jo litt klassisk å tenke at man sikkert ikke er bra nok til en slik jobb, men det var jeg tydeligvis, sier hun lattermildt.

God læring

I åtte uker skal hun og andre talentfulle studenter bryne seg på problemstillinger som folk flest kanskje ikke stusser over i det daglige, men som er en betydelig del av hverdagen til gjengen som forvalter oljefondet.

Årets studenter skal innom temaer som «fremtidens betalingsmåter», hacking og cybersikkerhet, elektrifisering av bygninger, hvordan måle selskapers arbeid med ansvarlig forvaltning, og mye annet.

Oljefondets sommerprogram:

  • Norges Bank Investment Management (NBIM) forvalter Oljefondet som i skrivende stund er på rundt 11.700 milliarder norske kroner.
  • I fjor startet NBIM opp et sommerprogram og årets kull er på plass.
  • I løpet av åtte uker mellom juni og august får studentene en unik innsikt og arbeidserfaring hos verdens største og mest innflytelsesrike statlige investeringsfond.
  • Alle får veiledning av ansatte i fondet og konkrete arbeidsoppgaver å løse.
  • Flere av fjorårets sommerstudenter har endt opp med fast jobb i Oljefondet.

Alt under kyndig veiledning av fondets egne eksperter gjennom sommeren. Årets kull består av 29 studenter fra norske og utenlandske universitet, som studerer alt fra økonomi og finans, til datasikkerhet og fysikk.

Tangen ønsket velkommen

På en av de første arbeidsdagene fikk Celina og resten av studentene, møte sjefen sjøl, Nikolai Tangen.

– Man blir faktisk litt starstruck, for man vet jo hvor viktig rolle han har og jeg har lest mye om han i media. Det var veldig hyggelig at han tok seg tid til å møte oss og ønske oss velkommen, forteller Svartskog-jenta.

Gleden var åpenbart gjensidig.

– Jeg gleder meg skikkelig til å se resultatet av den jobben Celina og de andre i sommerprogrammet vårt skal gjøre. Dette er en fantastisk mulighet både for oss i fondet og studentene som tilbringer sommeren hos oss. De får innsikt i hvordan vi jobber i ett av verdens største investeringsfond og kan bryne seg på konkrete utfordringer vi har. Vi får en gjeng smarte og nysgjerrige unge, som kan utfordre oss og finne nye og bedre løsninger. Også har jo vi et helt unikt oppdrag – å skape størst mulig verdi for nåværende og kommende generasjoner. Det skal de også få kjenne litt på i den tiden de er hos oss, sier Nikolai Tangen.

Ett års tenketid

Når årets feteste sommerjobb er over, bærer det tilbake til NTNU Gjøvik hvor hun skal fullføre bacheloren sin. Hva veien så bringer for Heimdal Brynildsen, er foreløpig uklart.

– Jeg heller mot å gå videre med master og i så fall blir det trolig «Information security», som er en spesialisering innenfor etterforskning av dataangrep. Så vet jeg også at Norges Bank har et graduate-program, og det frister å søke der også. Jeg har ikke bestemt meg helt ennå, sier hun før hun haster videre til nye viktige oppgaver.

Powered by Labrador CMS