KLARE FOR NYE MEDALJER: Ida Karine Nordstrøm, Johanne BergLise Katrin Jensen og Eirik Gåseidnes fra OIs allsport-gruppe skal kjempe om edelt metall i Special Olympics.

Oppegårds olympiske helter

De har 244 medaljer fra internasjonale og nasjonale stevner. Nå går de for flere gull i Special Olympics i Østerrike.

Publisert

For denne gjengen, er det kun edle medaljer som gjelder. Og en enorm porsjon med idrettsglede, og ikke minst et glødende konkrranseinstinkt.

Når Special Olympics går av stabelen i Graz i Østerrike neste år, er det fire ekstra gode grunner til å heie litt ekstra for oss som bor i Oppegård. Fire tungt medaljerte idrettsutøvere representerer ikke bare Oppegård, men også Norge i verdens tøffeste idrettskonkurranse.

– Her er det bare en ting som gjelder, og det er gullmedalje, sier Eirik Gåseidnes fra Langhus selvsikkert.

PS! Artikkelen fortsetter under bildet. I videovinduet øverst kan du også se utøverne i aksjon på trening!

– Føles fantastisk

KLARE FOR NYE MEDALJER: Ida Karine Nordstrøm, Johanne BergLise Katrin Jensen og Eirik Gåseidnes fra OIs allsport-gruppe skal kjempe om edelt metall i Special Olympics.

Sammen med Lise Katrin Jensen fra Kråkstad, Ida Karine Nordstrøm fra Langhus og Johanne Berg fra Oppegård, trener de hver uke i ishallen i Ski.

For når man skal ha flagget på brystet og konkurrere med de beste idrettsutøverne fra hele verden, kan man ikke ligge på latsiden.

– Det føles helt fantastisk å representere Norge. Det er veldig bra og det er stort, sier Jensen, mens hun tar på seg utstyret for dagens treningsøkt.

STÅR PÅ: Teknikken finpusses foran nok et mesterskap.

Det er ikke rent lite de fire utøverne har klart å få til i løpet av sin idrettskarriere. De har en medaljerekke selv toppidrettsutøvere bare kan misunne dem. 

De fire idrettsutøverne har altså tatt 244 medaljer totalt, og de aller fleste er gull. Ganske så imponerende! Vi ønsker dem lykke til i lekene i Østerrike!

De har allerede trent i flere uker foran mesterskapet, og de trener hardt. De har knapt tid til å snakke med Oppegård Avis før de svosjer ut på isen i et rasende tempo, de fire olympiske deltagerne fra OI.

STOLT FAR: – Få med i artikkelen at han pleier å gråte hver gang vi får medaljer, sier Special Olympics-gjengen. – Ja, det er rørende når de klarer å nå sine mål, innrømmer en stolt pappa og trener, Stål Rune Jensen.

Med seg har de to trenere, begge foreldre til utøverne, som står på hver uke, og står bak utøverne i tykt og tynt.

– Det er klart man blir både stolt og rørt som far og som trener, det er utrolig å se dem når de står på podiet med en feit medalje rundt halsen etter å ha prestert sitt beste. Det er stort for både disse fire og for oss som er med dem, sier Stål Rune Jensen, som er far til Lise Kathrin og en av trenerne på laget.

Imponerende medaljerekke

I Tilrettelagt Allsport i Oppegård IL har utøvere deltatt i Special Olympics sommer WG Athen 2011 og vinter-EM Heerenveen 2012, samt vinter WG Sør-Korea 2013 og vinter VM på truger, sommer WG Los Angeles 2015 og NM i friidrett siden 2008 og frem til 2016.

Utøverne har mildt sagt imponert i samtlige mesterskap. Lise Katrin Jensen driver med skøyter, friidrett og truger. Hun har deltatt i tre WG, hvorav to på sommeren og en på vinteren, i henholdsvis 2011, 2013 og 2015. Hun ble europamester og tok to bronsemedajer 2012 i speedskating i Heerenveen. Hun ble også olympisk mester og fikk en bronsemedalje og en fjerdeplass i WG 2013 i Sør-Korea. Hun tok også både 4, 5, og 6.-plass i WG i Athen 2011

Lise Kathrine ble også verdensmester og norgesmester på truger i Sverige 2014, har mange NM.titler fra Friidrett fra år 2008 og frem til i dag.

TRENER HARDT: Ingenting overlates til tilfeldighetene når man skal delta i olympiaden.

Hun tok også 4., 5. og 7.-plass i WG i Los Angeles i 2015, og har ikke mindre enn 80 internasjonale- og nasjonale mesterskapsmedaljer.

Johanne Berg driver med skøyter og friidrett og ridning. Hun har deltattt i to WG, ett på sommeren og ett på vinteren, i 2013 til 2015. Hun ble europamester i speedskating i 2012 i Heerenveen, og tok sølv, bronse og fjerdeplassss i WG 2013 i Sør-Korea. Hun ble nummer 4, 5 og 7 i WG i Los Angeles i 2015, og har en rekke norgesmester-titler fra friidrett. Totalt har hun tatt ikke mindre enn 48 medaljer gjennom sin idrettskarriere.

Ida Karine Norstrømdriver med skøyter, friidrett, truger og fotball, og har deltatt i ett WG på sommeren i Los Angeles, hvor hun tok en sølvmedalje og en bronsemedalje. Hun er mange ganger norgesmester i friidrett, og har tatt med seg 36 medaljer i løpet av sin karriere.

Eirik Gåseidnes driver med skøyter, friidrett og truger. Han har deltatt i to WG, en på sommeren og en på vinteren fra 2011-2013. Han ble europamester og tok både sølv og bronse i Speedskating i Heerenveen i 2012.

I tillegg fikk han sølv og bronse i WG 2011 i Athen, samt sølv og bronse WG 2013 i Sør-Korea. Eirik er mange ganger norgesmester i friidrett, og har tatt ikke mindre enn 80 medaljer i mesterskap i både inn- og utland

PS! Oppegård Avis ønsker toppidrettsutøverne fra OI lykke til i Special Olympics! Vi er stolte av dere!

 

Powered by Labrador CMS