KLARE: Løypebas Terje Martinsen (f.v.), Svein Skrattalsrud, Siri Haugnes, Ingunn Fossmellem, Anita Hellebø og Morten Roa har på hver sin måte bidratt til at det kan lekes og trener til den store gullmedaljen på Greverud.

Lover full fart og masse ski-moro på Greverud i vinter

Denne blide gjengen sørger for en fullstappet og herlig ski-meny for alle som vil. Finn frem skiene, klæsj på noe smøring og sett kursen mot Østre Greverud.

Publisert

Folk som er født i oppvokst i gamle Oppegård har selvsagt full kontroll på hvor mye moro det er mulig å ha det i skiløypene og akebakkene på Østre Greverud. Men siden vår del av kommunen er stappfull av innflyttere, er det på høy tid å slå et slag for aktiviteten der ute.

Det er også derfor både den lokale skiforeningen, løypekjørere, dugnadsarbeidere og ski-gruppa i Oppegård IL nesten bobler over av entusiasme da Oppegård Avis kommer på førjulsbesøk.

– Vi har et omfattende program på plass for vinteren, så her blir det mye moro, begynner Siri Haugnes, leder for skigruppa i Oppegård IL.

FORVENTINGSFULL: Siri Haugnes. leder av skigruppa i Oppegård IL, er svært fornøyd med vinterens program.

Skisprell

Og det braker løs allerede førstkommende helg, når det skal arrangeres en leken skidag. Arrangementet har fått navnet Skisprell.

– Skisprell er et kjempemorsomt arrangement som har som hovedmål å vise frem hvor morsomt det er å drive med ski. Her er det definitivt høy gøy-faktor, forteller Ingunn Fossmellem, skiklubbutvikler i Akershus skikrets. 

I den rollen ligger det at hun skal hjelpe lokale skiklubber med rekrutteringen, og hva er vel da bedre enn å la barn leke seg med ski.

– Vi kan vel love både masse farger, hopp, musikk, orgeltramp og masse gøy, sier Fossmellem, og kikker spørrende bort på Haugnes, som nikker.

Skisprell arrangeres altså lørdag 16. desember mellom klokken 12 til 14, men det er mer moro i vente.

FLOTT ANLEGG: Greverud bader i både snø og flomlys, og formelig ber om å bli brukt.

Lang liste med aktiviteter

Haugnes lister opp:

- 6. januar er det kretsmesterskap i Sprint, med Oppegård IL som arrangør. 

- 13. januar startes det opp med skiskole, som holder på lørdager, mandager, tirsdager, onsdager og torsdager, helt til 15. februar. Dette er det Skiforeningen som står bak.

- 16. januar, 23. januar, 30. januar og 6. februar er det Karusellrenn med Oppegård IL som arrangør.

- Søndag 4. februar er det familiedag på Greverud, fra 11. 00 til 14.00. Også dette er det Skiforeningen som står bak.

- Det er det også 3. mars når det endelig er Barnas Holmenkolldag, 3. mars 2024 fra kl. 11.00-13.00.

For ordens skyld legger hun også på et par ekstra godbiter:

– Oppegård Il langrenn har trening for alle barn fra seks år og oppover hver tirsdag og torsdag fra klokken 18.00-19.30. jeg vil også ta med at Skiforeningen sørger for at det er åpent på Kloppa hver søndag mellom jul og påske fra kl. 10.00-14.00.

Flinke folk

Ute på Greverud møter vi også på ivrige medlemmer fra Skiforeningen, som jobber og sliter for å sørge for best mulig forhold. De fryder seg naturlig nok over de gode skiforholdene.

– Det har vært rekordtidlig snø og skiløyper i år. I nordre sløyfe, som er en drøy kilometer lang, er det nydelige forhold. Søndre sløyfen er ikke langt unna den heller, forteller Anita Hellebø, leder for Barnas skiskole i Skiforeningen. 

På plass er også Morten Roa, som er en viktig bestanddel av dugnadsgjengen SAG - Sørmarka Arbeibedsgjeng.

– Vi driver med vegetasjonsrydding, brobygging og tilrettelegging, slik at prepareringen av løyper kan gå sin gang. Det blir noen kilometer å dekke, gliser han fornøyd.

PERLEFORHOLD: Denne kvartetten kan glede seg over perleforhold på Greverud.

Når Roa og de rundt 15 andre dugnadspensjonistene har gjort jobben, ruller snøkongen Terje Martinsen inn med store, tunge maskiner. Han er også fornøyd med forholdene så langt.

– Vi pleier å være tidlig ute her, både med snøproduksjonen og det å kunne tilby gode forhold. Folk fra hele Østlandsområdet kommer gjerne hit i starten av sesongen, sier han.

TRIKKESKINNER: Får du ikke lyst til sparke fra i en heftig diagonalgang når du ser dette, så kommer du mest sannsynlig fra Bergen, England eller sør for ekvator.

– Merk dere 4. februar

Svein Skrattalsrud, leder av lokalutvalget i Skiforeningen Sørmarka, har ansvar for å koordinere arrangementer i skiforenings-regi. Han vil selvsagt at folk skal bruke løypene og anleggene så mye som mulig, men det er spesielt ett arrangement han vil at folk skal legge inn i både filofax og mobilkalender:

– Merk dere at det er Familiedag den 4. februar. Da blir det masse moro for både voksne og barn, og her pleier det å være godt over 1000 besøkende. Arrangementet er selvsagt gratis - akkurat som Barna Holmenkolldag 3. mars, sier han, og får rutinert nevnt enda et arrangement.

LØYPEBAS: Terje Martinsen er den som styrer de tunge doningene og dermed sørger for at du kan få oppleve gode skiforhold i nabolaget ditt.

 

Powered by Labrador CMS