KRITISK: Severin Breivik (innfelt) er skeptisk til salget av rådhuset.

– Det er det rett og slett historieløst

– Oppegård Rådhus legges nå ut for salg!? Dette er både smakløst, unødvendig og ja, historieløst, skriver Severin Breivik.

Publisert

Oppegård skal samenes med Ski om vel 2 år. Det har vårt kommunestyre i denne perioden vedtatt.   Og som om denne prosessen ikke kan gå raskt nok, er kommunen storstue/signalbygg rådhuset vårt anno 1979, i disse dager allerede lagt ut for salg.

Prosessen med kommunesammenslåingen har rett ut sagt vært tilfeldig og altfor lite demokratisk; Uklare signaler i partienes valgprogram 2015 – Venstre dog et dumt unntak! Ingen rådgivende folke-avstemning, bare en «moderne» meningsmåling. Oppegård kommune kunne ut fra folketall  godt   regionalt samarbeid, fortsatt stått alene – For Sanners reform er da blitt svært så vilkårlig landet.

Likevel, nye Nordre Follo kan sikkert bli en solid og praktisk tjenesteenhet inn mot Oslos grenser.

Samme oppgaver - ny kommune

Nye Nordre Follo kommune skal ivareta de samme og sikkert flere oppgaver/tjenester for borgerne som i dag tas av hhv Ski og Oppegård. Sammenslåingen vil spare 1 Rådmann og 1 Ordfører + kanskje noen årsverk som synergi med litt større avdelinger. Greit det og, men jeg frykter at heltidsansatte utvalgsledere raskt vil spise opp alle sparte synergier og midler.

Les også: – Selg boligen din mens du kan

TIL SALG: Rådhuset kan bli ditt. Det setter ikke innsender av dette innlegget noe pris på.

Det vil nok bli like mange ansatte med ditto driftskostnader i Nordre Follo som i de 2 kommuner nå. Arbeidsplassene bør rimeligvis fordeles mellom de 2 kommunesentra. Da blir det god bruk for vårt Rådhus også som kommunedelhus i nye Nordre Follo kommune.

Les også: Det er opprør i Oppegård for tiden

Nordre Follo skal bygge nytt rådhus på Ski hevdes det.  Vel, Ski Rådhus kan vel påbygges noe slik at det sammen med «kommunedelshuset Oppegård Rådhus» vil dekke opp for alle ansattes behov.

Smakløst

LITT AV EN UTSIKT: Her ser du utsikten fra taket på rådhuset.

Mest smakløst i hele dette «spillet» er at sittende kommunestyre også vil selge unna Rådhuset vårt! Det mens vi enda 2 år skal forbli en stolt kommune. Oppegård er et flott bilde på 105 års kommunal vekst i identitet, trivsel, lokal tilhørighet og velstandsutvikling (les og lær fra OHL’s kalender 2015).

Selvsagt skal Oppegårds storstue på Kolbotn fortsatt forbli i kommunalt eie og i borgernes tjeneste!

Kolbotn skal selvsagt fortsette som kommunedelssenter etter sammenslåingen. Ikke noe vil hindre for det. Ja, alle oss som er glad i og stolte av bygda vår, vi vil rett og slett KREVE at så skjer!

Les også: – Jeg gikk en tur på stien og søkte skogens...

Bygdesenteret Kolbotn trenger MYE mer enn høyblokker for bolig og butikk.  Kolbotn som fremtidig  kommunedelsenter, må kunne få beholde sitt Rådhus i offentlig eie og til offentlig tjenestebruk. Dette signalbygget Oppegård Rådhus, bør i stedet innrammes av en større offentlig park og scene.

– Salgskåte

Det er det rett og slett historieløst at våre «salgskåte» kommunepolitikere tillater seg å selge unna «arvegodset» og Oppegårds identitet - 105 års kommunehistorie. Dette er forhastet og unødvendig politikk! Det er lov og enda tid til kjære lokalpolitikere, å gjøre om et slikt skammelig vedtak!

SELGER UNNA: Ordfører Thomas Sjøvoid fortalte tidligere i en reportasje i Oppegård Avis at han gjerne ser at politiet lager høgskolen sin i rådhusbygget.

Les også: – Derfor laget vi filmen alle deler

Hva tror dere Ski kommunekasse bringer av midler inn til kommende investeringer i Nordre Follo?

Powered by Labrador CMS