JUBLENDE GJENG: Stipendvinnerne presenterte prosjektene sine for Oppegård Rotaryklubb nylig. Fra venstre: Christine Sivertsen Stangebye (president i Oppegård Rotaryklubb) Johnny Syversen (Oppegårdspeiderne), Mona Bakkene-Ulseth (Kolbotn-Garden), Asle Simensen (Oppegård Amatørteaterlag) og Nina Gjøen (leder i stipendkomiteen).

Stipendvinnere uten reservebenker

Det var noen stolte stipendvinnere som presenterte sine prosjekter for Oppegård Rotaryklubb nylig. Felles for de tre er at aktivitetene er for barn og ungdom, og at ingen har «reservebenker».

Publisert Sist oppdatert

Oppegård Rotaryklubb har gjennom flere år delt ut stipender til tiltak og prosjekter som er rettet mot barn og ungdom i nærmiljøet. Stipendet skal gå til konkrete prosjekter og ikke til «normal» drift. 

Det kom inn en rekke søknader til årets stipender, men det var Oppegård Amatørteaterlag (OPAL), som markerer sitt 40-års jubileum til neste år med forestillingen «Jungelboka», Kolbotn-Garden og Oppegårdspeiderne som stakk av med hvert sitt stipend på 15.000 kroner.

Under presentasjonen var det OPALs Asle Simensen som poengterte at alle barn er velkommen til å være med i teatergruppen. 

– Her har vi ingen «reservebenk». Alle medlemmene, store som små, blir tildelt en rolle i neste forestilling, om det så er som en liten mus.

Teatersport

Prosjektet OPAL søkte om midler til fant sted i høst. 

– Da gjennomførte teaterlaget et kurs i teatersport. Et morsomt og lærerikt kurs for nye medlemmer og oss som har vært med en stund, sa Asle Simensen.

Heller ikke Oppegårdspeiderne eller Kolbotn-Garden har «reservebenker». Et lite unntak er at Kolbotn-Garden er for jenter i 6-19 års-alderen.

– Dette er Norges eneste messingkorps for jenter som driver med musikk og marsjering for jenter i tidligere Oppegård kommune, fortalte Mona Bakkene-Ulseth i Kolbotn-Garden. 

Drillkorpset har vært Oppegård-ambassadører i 65 år.

GLADE VINNERE: Et hundretalls ungdommer i tidligere Oppegård kommune fikk glede av stipendene som ble delt ut av Oppegård Rotaryklubb. Disse tre representerer stipendmottakerne: (f.v.) Johnny Syversen (Oppegårdspeiderne), Mona Bakkene-Ulseth (Kolbotn-Garden) og Asle Simensen (Oppegård Amatørteaterlag).

Ut på sykkeltur

– Flere av jentene kommer fra familier som sliter økonomisk, spesielt aleneforeldre, og vi har derfor brukt stipendet til sosiale aktiviteter som ikke koster jentene noe.

Også Oppegårdspeiderne brukte pengene til en sosial aktivitet.

– I sommer gjennomførte vi en sykkeltur til Jylland i Danmark med følgebil og frakt av bagasje. Det var en fin naturopplevelse med overnatting i telt og samling rundt leirbålet om kveldene for aktive speidere i alderen 10-16 år, fortalte speiderleder Johnny Syversen.

De årlige stipendene finansieres av overskudd fra Oppegård Rotaryklubbs konserter i Kolben.

Powered by Labrador CMS