GLEDER SEG: Ragnar Dahl og Per Næss i Oppegård Vel er fornøyde med at arbeidet med Sætreskogparken er i gang!

Byggingen av Sætreskogparken er i gang!

Mandag i forrige uke smalt den første salven. Nå bygges veien inn til det som blir Sætreskogparken.

Publisert

Nå er Oppegård Vel endelig i gang med byggingen av det som skal bli en ny folkepark på Sætreskogen.  Den skal  bygges i en U, slik at den blir mulig å komme til området med rullestol og barnevogn. Den skal i første runde være anleggsvei for arbeidet som skal foregå inne på området.

I januar fikk prosjektet støtte fra Sparebankstiftelsen DnB. Oppegård Vel tok hjem den største potten i Oppegård under utdelingen av årets midler. De fikk 600.000 kroner.

– Vi fikk med dette muligheten til å realisere en park som var påtenkt for 100 år siden i et område som har ligget brakk siden, sier Per Næss og Ragnar Dahl i Oppegård Vel.

Gamle planer

I 1923 ble Sætreskogparken vedtatt anlagt, men lite har skjedd siden. Nå blir den altså en realitet, takket være lokale ildsjeler og med økonomisk støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.

HER SKAL DET BYGGES: Den nye parken blir tilgjengelig for alle!

Gangstier skal opparbeides, og det gamle vanntårnet skal utstyres med vindeltrapp og bli utkikkstårn. Pengene som man har fått holder til byggetrinn én i parken, det vil si alt på bakken.

Les også: Ja, det er fortsatt skiforhold på Østre Greverud

– Allerede i mai kan det ligne en park, forteller Ragnar Dahl og Per Næss.

De er to av ildsjelene i Oppegård vel, som har stått på for å anlegge en park på vellets eiendom. Området rommer også det gamle vanntårnet, som ble bygget på dugnad på femtitallet, etter flere tørke-
somre.

Mye forskjellig

Den nye parken vil by på mange forskjellige typer aktiviteter som vil passe for hele familien, turgåere og andre som måtte finne seg til rette når den står ferdig.

Veien fører til et turområde som skal få amfi, bålplass og lekemuligheter. Veien skal steinsettes, for å unngå utrenning.

Ragnar Dahl og Per Næss inspiserte området mandag, da arbeidet med tilgangsveien startet opp i forrige uke.

Les også: Stor spennvidde i programmet under kirkemusikkfestivalen

– Amfiet skal utvides slik at det blir noe større. Her blir det bålplass, og det blir gode muligheter for å grille pølser, sier de to.

– Der borte blir det et leskur, eller en lavvo, slik at man kan søke tilflukt om det er dårlig vær, sier Dahl, og viser oss rundt.

I GANG: Gravemaskinen legger på plass matter før første sprengsalve skytes.

PS! Saken fortsetter under bildet

Fint for barna

Med tre barnehager i gangavstand fra det som blir Sætreskogparken, så er det lett å anta at det blir mange unge grillere i parken.

GLEDER SEG: Ragnar Dahl og Per Næss i Oppegård Vel er fornøyde med at arbeidet med Sætreskogparken er i gang!

Opp mot gangtårnet vil det gå en bred sti. Det blir også noen mindre stier, som skal gå på bart fjell. Ved vanntårnet er det planlagt at området skal fylles opp, og en liten klatrevegg for barn settes opp. Langs vanntårnet skal det settes opp spiraltrapp, og tårnet selv blir en utkikksplattform.

Men området rundt vanntårnet blir byggetrinn to, når den tid kommer. Imens kan man bare glede seg til parkens første trinn står ferdig. Nå er i hvert fall
arbeidene i gang! Vi ønsker Oppegård Vel lykke til i arbeidet, og takker for at de gjør dette for oss alle!

 

Powered by Labrador CMS