INVITERER TIL DAMEKVELD: Snorre Erlandsen fra Pure Padel inviterer til ladies night, førstkommende fredag. Monica Ottesen (t.v.) og Henriette Vidnes er allerede påmeldt.
INVITERER TIL DAMEKVELD: Snorre Erlandsen fra Pure Padel inviterer til ladies night, førstkommende fredag. Monica Ottesen (t.v.) og Henriette Vidnes er allerede påmeldt.

Hvor er dere, damer?

Pure Padel på Sofiemyr har blitt en knallsuksess. For middelaldrende menn vel og merke. Nå vil driverne ha tak i flere damer.

Publisert Sist oppdatert

Padel, eller padeltennis om du vil, har tatt Norge med storm. Før en viss pandemi febrilsk prøvde å sette enorme mengder kjepper i hjulene, var det stappfulle hus hos nystartede Pure Padel på Sofiemyr.

Så ble det stille. Ikke så rart, da både trening og sosial omgang ble forbudt. Nå er det imidlertid lyse utsikter igjen for den blide padel-duoen Snorre Erlandsen og Richard Larsson. Men de har ett ønske: De er nemlig desperate etter damer.

VIL HA FLERE MOTSPILLERE: Ottesen og Vidnes er krystallklare på at mange damer kommer til å elske padel, bare de prøver.
VIL HA FLERE MOTSPILLERE: Ottesen og Vidnes er krystallklare på at mange damer kommer til å elske padel, bare de prøver.

Nei, ikke sånn desperate.

Men når 80 prosent av kundene er menn, sier det seg selv at de gjerne vil ha flere padel-spillende damer. Derfor har de tatt grep.

Kun for damer

– Førstkommende fredag kjører vi tidenes første «ladies night» her på Pure Padel, hvor vi mellom klokken 18-21 har jaget bort alt av bedrevitende mannfolk. Det er bare jeg som er invitert da, sier Erlandsen og gliser.

Den erfarne padel-spilleren er allerede PT for flere kvinnelige padelspillere, men sier gjerne velkommen til flere. Det kan anbefales ifølge Monica Ottesen og Henriette Vidnes.

– Det er nesten ikke andre damer her, selv om det har blitt litt bedre i det siste, sier Monica Ottesen.

Ottesen og Vidnes har virkelig blitt bitt av basillen de siste månedene, men de vil så absolutt ha flere damer å spille med.

– Det er stort sett middelaldrende mannfolk som er her, og det vil vi gjerne bidra til å gjøre noe med, sier Vidnes.

Plass til 20 spillere

På fredag er samtlige baner forbeholdt damer, det vil si at kapasiteten er 20 spillere. Det høres kanskje ikke all verdens mye ut, men det har vist seg at mange damer vegrer seg for å prøve den populære sporten, som kan minne om en blanding av tennis og squash.

– Padel kan faktisk alle drive med, og det er ekstremt lett å føle mestring. Og så er det jo veldig tilgjengelig trening for oss som bor her i kommunen, sier Ottesen.

Padel-partner Vidnes har også et annet element som ikke skal undervurderes. Nettverksbygging.

– Jeg mener padel kan være en fin måte å treffe, og bli kjent med, andre damer fra samme område. Det blir jo lett slik at man blir kjent med andre damer gjennom sine egne barn, men her kan man i tillegg treffe noen som har litt av de samme interessene som deg selv, sier Henriette Vidnes.

IVRIGE SPILLERE:
IVRIGE SPILLERE:

Komfortsonen

Men hvorfor er det egentlig så få damer som spiller? Ottesen og Vidnes tror de har svaret.

– Terskelen for å prøve noe nytt i «voksen» alder er litt høyere for kvinner. Der menn bare kaster seg inn i det og tenker at det blir sikkert gøy, så er det mange kvinner som vegrer seg for å være utenfor komfortsonen. Men sånn må de ikke tenke. Og det er derfor de skal komme nå på fredag, når vi bare blir damer her, sier de entusiastisk, før de fortsetter.

– Og ikke la deg stoppe at du ikke har prøvd det før, eller at du tror du ikke kan det. Alle må starte et sted, og Snorre er her for å veilede alle sammen. Ta med deg en venninne og kom, er den klare oppfordringen fra de to damene.

Erlandsen er dessuten krystallklar på at det ikke trengs noe eget utstyr eller forkunnskaper.

– Opplegget på fredag er et totalt lavterskeltilbud. Kom som du er. Du trenger ikke noe eget utstyr eller noe. Har du et par sko som er ålreit å bevege deg i, så holder det i massevis, sier Erlandsen.

PS: Her ser du hvordan du kan kontakte Pure Padel for å melde deg på på fredag.

Powered by Labrador CMS