SLIK KAN DET BLI: Om alt går etter planen kan dette bli synet man møter når Tårnåsen Torg står ferdig til å ta i mot lokalbefolkningen og innreisende. En kafé er planlagt på bakkeplan med fasade ut mot veien.

– Dette blir porten inn til Oppegård

Nå går Tårnåsen Torg fra grått til grønt. Og to næringsvirksomheter er allerede bekreftet.

Publisert

Disse blir med videre

Kiwi og Pizzabakeren har bekreftet at de blir en del av tilbudet på Tårnåsen når det nye torget står ferdig i 2025. Alle tidligere eksisterende bedrifter på senteret har fått tilbud om å bli med videre.

– Vi starter egentlig nå arbeidet med utleie, sier Cato Fagermoen, kommunikasjonssjef i Insenti AS.

Pizzabakeren har fortsatt levering og takeaway av pizza selv mens senteret er på god vei til å rives. Dette vil de i følge Martine Haugen, assisterende daglig leder, fortsette med under hele byggeprosessen, men de vil etter hvert bytte lokasjon inne på senteret.

At Kiwi fortsetter der de slapp vil nok være en kjærkommen nyhet for beboere i området.

– Lokalbutikken for mange kommer tilbake, sier Stig Reklev, daglig leder og partner i Privatmegleren. Han forteller at salget av boligene har tatt seg godt opp nå som rivingsfasen endelig er i gang.

Det kan også bekreftes at det vil bli bevertning/kafé, men her er det ikke avklart hvem som kommer til å drifte dette tilbudet. Det er satt av 3000 kvm til næring.

– Vi vil tilby et rikt og dekkende tilbud for befolkningen, lover Fagermoen, og legger til at helsevirksomhet vil være interessant for Tårnåsen Torg.

GODE NABOER: Erik Haukeland, Stig Reklev, Yngve Jacobsen, Lars Steen, Tron Tangeraas og Cato Fagermoen.

Her blir det liv

Kaféen som kommer vil etter planen befinne seg nesten under der den gamle blomsterforretningen en gang stod, nå lokalene til Privatmegleren. Kaféen vil være lokalisert mot veien, og vil være noe av det første du ser når du ankommer Tårnåsen.

Ifølge Fagermoen legges det ekstra mye arbeid i dette området av torget, nettopp fordi det vil fungere som åpningen inn til torget og videre inn til marka.

Rundkjøringen som i dag er amputert med en avstengt arm, vil få denne åpnet. Denne armen vil fungere som en åre inn til torget. Det vil være to veier som leder inn til parkeringshuset, ellers vil området i all hovedsak være bilfritt foruten om noen parkeringsplasser tilhørende allerede eksisterende bygg i området.

For de som måtte være redd for å miste utsikt eller stenges inne uten sol, så forteller prosjektansvarlig at det er tatt høyde for dette med arkitekt som har utarbeidet plasseringer av leilighetene med tanke også på omkringliggende bebyggelse.

SLIK SKAL DET BLI: På bildet ser du hvordan det kommer til å se ut når Tårnåsen Torg står ferdig. Legg merke til at rundkjøringen har fått åpnet den stengte armen. Dette blir åren inn til torget.

Fornøyde naboer

Yngve Jakobsen sitter i styret i sameiet Tårnåsen og er ansvarlig for boligdelen. Han er svært glad for at byggeprosessen er ordentlig i gang.

– Med bussen som går forbi hvert femte minutt, og alle fra Oslo kjørende forbi her, så mener jeg at dette er porten inn til Oppegård, smiler han.

Han er ikke den eneste naboen som er fornøyd med arbeidet som nå er satt i gang.

Erik Haukeland, styreformann i Grønlia borettslag og Lars Steen, styremedlem i samme borettslag har bare gode ord å komme med.

– Det er kjempebra at dette nå er satt i gang. Helt fantastisk. Nå kan vi se frem i mot at noe skjer. Jeg gleder meg til at det blir ferdig nå, det har vært et stusselig senter lenge, sier Haukeland til Oppegård Avis.

De to er enige om at for beboere så er dette noe som blir til det bedre for de som bor der.

– Med barn som leker og foreldre som koser seg på kafé kommer det til å bli yrende liv her, spår Steen.

Når det kommer til støy er de ikke videre bekymret, og berømmer de ansvarlige for å ha vært svært gode på kommunikasjon underveis i prosessen.

Ifølge prosjektansvarlig vil de sette opp støygjerder for å skjerme for de høyeste lydene. Høyås bo- og rehabiliteringssenter vil få montert ekstra vinduer for å ta støyen som rammer dem. De mest berørte vil være de to nevnte borettslagene. Annen bebyggelse rundt forventes å være skjermet fra det verste bråket.

UT MED DET GAMLE: Det er ikke mye igjen av det gamle bygget på innsiden av det som en gang var Tårnåsen Senter.

Vil pågå ut året

Som Oppegård Avis tidligere har skrevet om så er selve rivingsfasen i gang. Mer detaljert vil de fortsette arbeidet med den innvendige rivingen, samt tak og fasader, ut september. I oktober står i hovedsak bare betongskallet igjen, som da for det meste skal "tygges" ned av store maskiner.

– I sluttfasen av rivingen er det selve bunnplaten som må fjernes. Dette må til for å få plass til parkeringskjelleren. Deretter starter neste fase som er grunnarbeidet. Dette starter vi med på nyåret, forteller prosjektansvarlig Tron Tangeraas.

Tangeraas presiserer at graving og sprenging vil foregå på dagtid og at dette vil pågå en 6-8 måneders tid etter nyttår.

Dersom du har lurt på det lille hvite huset som står ved siden av senteret, så vil også dette rives. Bygget vil erstattes av en blokk.

Prosjektet forventes ferdigstilt i 2025, men allerede høsten 2024 planlegges byggetrinn 1 å stå ferdig.

SE BILDESERIE AV RIVINGEN HER
KLIKK PÅ BILDENE ØVERST I HJØRNET FOR Å SE RIVINGEN
Powered by Labrador CMS