NY HOTELLDIREKTØR: Cecilia Ardiles, halvt argentinsk og halvt mandalitt, er ny direktør på Mastemyr-hotellet.

Lover å satse mer lokalt

Med halvt argentinske Cecilia Ardiles på plass i direktørstolen lover Quality Hotel Entry å bli enda mer lokale.

Publisert Sist oppdatert

Det tradisjonsrike hotellet på Mastemyr har både en viktig plass i Nordic Choice-historien og i historiebøkene til mange fra Oppegård. Her har det vært holdt brylluper, konfirmasjoner og minnestunder i generasjoner.

Men er egentlig hotellet like relevant i dag, når halvparten av innbyggerne i Oppegård består av innflyttere?

Uansett hva svaret er, ønsker den ferske direktøren at hotellet skal være super-aktuell for lokalbefolkningen.

– Til høytidelige stunder har lokalbefolkningen alltid vært flinke til å bruke oss, og det håper vi dere fortsetter med. Vi skal være attraktive lokalt. Men det trenger ikke være høytid for å besøke oss. Vi er her i hverdagen også, begynner Ardiles, som for øvrig ikke er i slekt med fotballhelten Osvaldo med samme etternavn.

QUALITY HOTEL ENTRY: Mange omtaler det nok fortsatt som «Muller-hotellet» eller «Quality Mastemyr», men det korrekte navnet er altså Quality Hotel Entry.

Trenger stabilitet

Vi stopper henne litt. At «Muller-hotellet» vil tiltrekke seg mer lokalbefolkning har omtrent vært et fast mantra hos alle de siste hotelldirektørene. Og det har vært noen av dem.

Nå vil Ardiles gjøre noe med både den den lokale tiltrekningskraften og stabiliteten.

– Vi er allerede i dialog med lokale idrettslag, for at de skal kunne bruke oss, og vi skal snakke med bedriftsmarkedet. Blant annet har vi en fantastisk hage her som er perfekt til sommeravslutninger, eller kick off-arrangementer, sier hun.

GOD PLASS: I bakgården er det god plass til å boltre seg, enten det er aktiviteter eller til større arrangementer.

Den vanlige mannen og kvinnen i gata skal også «få sitt». I høst åpner a la carte-restauranten igjen, etter en lang periode i korona-dvale, hotellet har også en egen lounge med bar, shuffleboard og foosball. Muligheten for hygge er definitivt til stede,.

Et viktig virkemiddel for å nå målene hotellet har satt seg, er stabilitet i ledelsen. Ardiles bedyrer at hun har et langsiktig perspektiv.

– Jeg ble konstituert direktør rett etter sommeren, fra min daværende stilling som restaurant manager. Det ble raskt klart for meg at jeg er på rett plass i Choice-kjeden og at jeg ble tilbudt jobben synes jeg er helt fantastisk. Sammen med teamet skal vi stabilisere og løfte Entry opp på veien videre. Hotellet trenger stabilitet, sier hun.

Vil bygge team

Det er ikke til å stikke under en stol at hele hotellbransjen har vært presset med bemanning, under og etter pandemien. Entry er intet unntak. En viktig jobb fremover blir derfor å skape stabilitet.

– Nå skal vi bygge temaet vårt til det nivået som trengs for å levere den kvaliteten vi skal. Det skal jeg gjøre sammen med fantastiske kolleger og et godt kjedeapparat i ryggen, sier Ardiles.

Kurs og konferanser er fortsatt den viktigste bjelken i Entry-huset, men langt fra den eneste.

– Det er viktig for oss, men vi er mye mer enn kurs og konferanse. I dag har vi tre minnestunder her og vi ønsker å være et sted innbyggerne rundt oss har i bakhodet. Hvis det er noen der ute som kan tenke seg å bruke oss, så ta kontakt, så tar vi en kaffe og snakker om det, inviterer hun.

Nå tikker det mot julebordsesong. Hotellbransjens gullkalv.

– Vi har fortsatt ledig kapasitet, både for bedrifter og private arrangement. Og det er ikke slik at man må bo her, for å gå på julebord her, legger hun til.

Fersk i bransjen

Den nyutnevnte direktøren, som for øvrig er bosatt i Ski, har ikke jobbet hele livet i hotellbransjen. Det trengs da heller ikke for å lykkes, skal vi tro driftsdirektør i Quality Hotel Norge, Elisabeth Saupstad.

– Cecilia har bred erfaring fra både hotell og andre relasjonsbaserte virksomheter. Denne erfaringen gjør henne til en dyktig leder, og hun har fått utrolig gode skussmål fra tiden som fungerende direktør på hotellet. At vi i tillegg får en med god lokalkunnskap også som innbygger, men med i internasjonal bakgrunn, gjør at vi gleder oss til å se de resultatene Cecilia og temaet på Quality Hotel Entry vil oppnå i et konferansemarked på full fart på vei tilbake, forteller hun i en e-post.

Powered by Labrador CMS