ENDELIG RIVES TÅRNÅSEN SENTER: Rivingsarbeidet som starter til uken vil i første omgang foregå på innsiden.

Starter riving til uken

I sommer skrev Oppegård Avis at Tårnåsen Senter ville rives i løpet av sommeren for å gjøre plass til Tårnåsen Torg. Neste uke skjer det endelig.

Publisert Sist oppdatert

– At vi nå kommer i gang er veldig gledelig, og vi ser frem imot å starte arbeidet med å utvikle og oppgradere hele det solrike området på Tårnåsen, forteller Cato Fagermoen, kommunikasjonssjef i Insenti AS.

AKTIVITET PÅ OMRÅDET: Slik vi snart vil se området?

Gitt rivetillatelse

– Det er nå gitt rivetillatelse for eksisterende bebyggelse i Valhallaveien 60, og vi starter riving allerede til uken, forteller Fagermoen.

Arbeidet starter med å tømme innsiden av bygget. Det er dette arbeidet som starter til uken. Dermed er det ikke sikkert beboere i området kommer til å merke så mye til arbeidet.

– Rivingen som starter til uke vil i første være innvendig sanering av gamle Tårnåsen senter. Dette er en milepæl for prosjektet og startskuddet for oppgraderingen av området til et moderne, grønt og hyggelig samlingspunkt for lokalbefolkningen, sier Fagermoen.

Virksomheter ønsker å etablere seg på området

Oppegård Avis har mottatt spørsmål om hvilke bedrifter som kommer til å komme på Tårnåsen Torg. Foreløpig holder Fagermoen kortene tett til brystet, men også her er det aktivitet.

– Når det gjelder næringsaktører har alle virksomheter som lå på området fått tilbud om å være med videre i nye eller rehabiliterte lokaler. Vi har også mottatt forespørsler fra andre virksomheter som ønsker å etablere seg på området. Grunnet forsinkelser har vi prioritert arbeid og prosesser med søknader. Leietakere på næring er naturligvis også viktig, og grunnet pågående prosesser ønsker vi ikke å si noe mer om næringsaktører som kommer på Tårnåsen Torg i skrivende stund, annet enn at det skal bli et rikt og dekkende tilbud for hele området, sier Fagermoen.

Oppegård Avis følger saken.

Powered by Labrador CMS