SAVNER FAMILIEN: Mens Sarah bor på Kolbotn og har blitt stjerne på TV 2, bor resten av familien på Filippinene. Koronapandemien har ført til at de ikke har sett hverandre på veldig lenge. På bildet er Sarah sammen med mamma Jemima, pappa Per Christian og lillebror John Gabriel.

– Håper jeg snart får se igjen familien min

Sarah sang seg inn i alles hjerter på TV 2. Pandemien har ført til at hun ikke har møtt familien på over ett år.

Publisert

Fredag 12. februar skjedde noe ikke skjer veldig ofte i The Voice, TV 2-programmet hvor fire mentorer skal finne Norges beste stemme.

En av stemmene som opptrådte var Sarah Bøhn (25) fra Kolbotn. Hun fremførte Eva Cassidy-versjonen av «Wade In The Water». Hovedpersonen selv var langt unna både TV-studioet og hjemstedet Kolbotn da programmet gikk på TV 2.

Sarah Bøhn har nylig deltatt i oppstarten av et frivillig arbeid i Nairobi, hovedstaden i Kenya. Prosjektet handler om barn, ungdom og skoler og er støttet av EU.

SANG CASSIDY: Med Eva Cassidys versjon av "Wade in the Water" imponerte Sarah Bøhn på The Voice fredag 12. februar.

– Jeg hadde heldigvis TV 2 Sumo, så vi fikk sett det fra Afrika, forteller Sarah, som kom hjem til Kolbotn sist tirsdag.

Takker pappa

25-åringen er født i Norge, men familien flyttet til Filippinene da Sarah var 12 år. I 2017 flyttet hun tilbake. Hennes far er Per Christian Bøhn, velkjent karaoketaxisjåfør fra Kolbotn.

– Jeg har masse å takke pappa for. Han introduserte både meg og broren min for musikken. Pappa har veldig god musikksmak. Da han ville vinne hjertet til mamma på Filippinene, satte han seg utenfor huset hennes med et elpiano og sang, sier Sarah og ler.

FAMILIEN: Sarah på armen til mamma Jemima sammen med pappa Per Christian, en mann veldig mange på Kolbotn har et forhold til. Per Christian startet landets første karaoketaxi.

Foreldrene og broren bor i dag på Filippinene, og på grunn av pandemien har ikke Sarah sett dem siden januar i fjor.

– Da var pappa en tur hjemme her på Kolbotn. Mamma og broren min er det enda lenger jeg så. Nå håper jeg det ikke er lenge til vi kan se hverandre igjen, sier Sarah.

Begeistret mentorene

Sist fredag sjokkerte Sarah både TV-mentorene og publikum med sin spesielle sangstemme. 25-åringene sang ikke mange tonene før tre av de fire mentorene trykket på knappene og snudde stolene. Espen Lind satt litt lenger før han også trykket på knappen.

– Jeg fikk det ikke helt med meg i starten. Jeg var min egen boble. Når jeg først er der kan alle gjøre hva de vil på utsiden, forteller Sarah.

TV-mentorene var tydelig begeistret for sangtalentet fra Kolbotn.

– Jeg synes du er veldig spennende. Jeg liker mystikken ved deg, sa Ina Wroldsen etter at Sarah var ferdig.

– Du er en ekte artist. Man kan se på deg når du står der og synger, så ser man at du er jordet, roste Espen Lind.

Bare starten

25-åringen ble oppdaget av The Voice-produksjonen etter noe hun hadde publisert på Instagram. Hun ble bedt om å søke. Nå har hun sunget seg inn i hjertene til TV-publikummet langt utenfor Kolbotn.

– Jeg har fått så masse tilbakemeldinger. Det er helt utrolig og noe jeg aldri hadde ventet, sier Sarah på telefon fra karantene etter turen til Afrika.

STRANDLIV: Sarah har to hjem: Norge og her på Filippinene.

The Voice er forhåpentlig bare starten for Sarah Bøhn. Hennes store drøm er å kunne leve av musikken.

– Jeg elsker å formidle, og håper jeg kan fortsette med det på heltid. Min drøm er å gi andre noe som gir mening. Jeg følger hjertet mitt.

Spre trøst

Etter at Oppegård Avis delte saken med Sarahs opptreden på TV 2 forrige helg har det strømmet inn i kommentarfeltet på lokalavisens Facebook-side.

"Hun kommer langt, garantert". "Fantastisk! Arven etter Radka Toneff". "Nydelig stemme". "Vi heier på deg", er bare noen av kommentarene fra våre følgere.

Hovedpersonene selv forteller hun er rørt av alle de fine reaksjonene.

Sarah selv har fått meldinger om at opptredenen på TV 2 har forandret livene til folk.

– Hvis min stemme kan være litt til trøst i disse spesielle tidene vi er inne, vil jeg veldig gjerne være den stemmen, sier 25-åringen fra Kolbotn.

Hemmelighetsfull

Nå knytter det seg spenning til hvordan det går videre i TV 2-serien. Pressekontakt Katrine Wergeland i TV 2 forteller til Oppegård Avis deltagerne som har gått videre fra blindaudition skal gjennom duell runder der de synger duett med en fra samme team.

Mentoren må så velge hvem som går videre. Den som ikke går videre kan en av de andre mentorene «stjele». Etter duellrundene skal så deltagerne inn i det som heter «knockout». Da synger de mot en fra samme team, men hver sin låt. Den mentoren velger videre er med til liverundene. Så er det fire liverunder før finalen 28. mai.

Sarah sier at det allerede er gjort opptak, men hvordan det går fremover er en godt bevart hemmelighet.

Fikk du ikke med deg Sarahs opptreden på TV 2? Se her:

Powered by Labrador CMS