VELKOMMEN: Cecilie Samrita Aune har bygget en liten scene i rommet som skal romme mye mer enn yoga når Shanti Ma Healing & Yoga Center åpner 24. august.
VELKOMMEN: Cecilie Samrita Aune har bygget en liten scene i rommet som skal romme mye mer enn yoga når Shanti Ma Healing & Yoga Center åpner 24. august.

Satser alternativt på Sofiemyr

Cecilie Samrita inviterer til å møtes på nymånen når hun åpner alternativt senter.

Publisert

Det hele startet med en visjon tilbake i 1994. Da studerte Cecilie Samrita Aune (47) reiseliv på Lillehammer. Dette året ble hun også ryggoperert og fikk øynene opp for yoga.

– Jeg visste allerede den gangen at jeg kom til å drive et helhetssenter. Etter studiene på Lillehammer har jeg sikkert to A4-sider med utdannelse. Yoga, terapi,

behandlinger.

– Dette skal bli et sted hvor du møtes som både menneske og sjel. Her skal vi kunne gå inn i dypere lag, og du kan bli kjent med hele deg.

Cecilie Samrita Aune

For seg selv

Gjennom årene har hun bodd både på Greverud og Kolbotn, og hun har mange år bak seg som yogainstruktør hos Elixia og den lokale kjeden Puls.

– Da vi måtte flytte ut av lokalene i gamle bankbygget valgte jeg samtidig å slutte. Jeg kjente at nå var det straks min tur til å starte mitt eget.

Cecilie fikk først en mulighet på Trollåsen.

– Alt var egentlig klart, men koronaen kom like før papirene skulle signeres. Jeg måtte dra i bremsen, og utleieren kunne ikke holde på lokalene til meg, forteller 47-åringen.

Pusser opp

I stedet for nye lokaler på Trollåsen, ble det utendørs korona-yoga, blant annet i Hvervenbukta. Cecilie samlet mange deltagere flere steder i lokalmiljøet. Tilfeldigvis var det en deltager som i sommer tipset om at det sto ledige lokaler i Sønsterudveien 26, i bygningen hvor også Kolbotn Bil ligger.

– Alt har gått kjempefort.

I sommer har Cecilie fått hjelp av både samboer og pappa til å pusse opp. 24. august åpner hun et Shaniti Ma Healing & Yoga Center. Dette skal bli mer enn et yogastudio.

SENTRALT: Shanti Ma Healing & Yoga Center vil åpne sentralt i Sønsterudveien. Nærmeste nabo til Cecilie Samrita Aune blir Kolbotn Bil.
SENTRALT: Shanti Ma Healing & Yoga Center vil åpne sentralt i Sønsterudveien. Nærmeste nabo til Cecilie Samrita Aune blir Kolbotn Bil.

– Dette skal være sted for yoga, terapier, healing, grupper som skal romme mindfulness. Dette skal bli et sted hvor du møtes som både menneske og sjel. Her skal vi kunne gå inn i dypere lag, og du kan bli kjent med hele deg.

Møtes på nymånen?

Covid-19 begrenser i starten kapasiteten, og Cecilie har satt opp det meste kursbarsert. I tillegg vil hun tilby drop-in i helgene.

– Jeg har akkurat satt opp noen Sister Gatherings, hvor vi er bare jenter som skal møtes på nymånen fire ganger før nyttår.

– Nymånen?

– Ja, det er litt spesielt. Der kan du så noen nye frø, akkurat som i landbruket. Fra gammelt av ble dette gjort under nymånen. Nå skal vi gjøre det samme, bare med mennesker involvert. Dette er noe helt nytt og har ikke vært på Kolbotn tidligere. Jeg er spirituell og åndelig av meg, og det skal vises igjen på Shanti Ma.

Fra stjernene

Nysgjerrigheten for det spirituelle og alternative kom allerede da Cecilie var barn.

– Det hele startet veldig tidlig. Muligens høres det rart ut, men jeg var åtte år gammel og tittet opp på stjernene. Noe i meg sa at jeg var derfra.

Tidlig i tenårene kom Cecilie gjennom astrologien. Hun var søkende og mediterte.

– Jeg har hele tiden vært veldig åndelig. Familien klarte ikke helt å møte det, så i en periode følte jeg meg ganske alene i å tro på noe dypere.

– Hvor kan vi plassere deg på religionsskalaen? Hvor tror du på?

– Ingen religion. Jeg tror på en kosmisk bevissthet, og at vi alle er dette. Vi har noen menneskelige lag som gjør at vi ikke kommer i kontakt med den innerste delen av oss. Vi er mennesker, men også noe mer, sier Cecilie Samrita Aune.

Nytt navn

Åpningen 24. august vil foregå rolig uten den store festen, men Cecilie håper på mange nye og nysgjerrige besøkende.

– Hvor kom Samrita fra?

– Det var et navn som stadig kom tilbake til meg. Det ble en slags kanalisering. Jeg mediterte på det. Navnet står for åndelig nektar. Jeg smakte på det. Deretter søkte jeg Folkeregisteret, og plutselig hadde jeg en ny identitet. Nå har jeg hatt navnet i 2-3 år.

– Er du i overkant alternativ?

– Før ville folk kanskje sagt det. Ettersom yogaen er så jordnær, så jeg veldig god balanse. Jeg er nok alternativ og tror på mye, men for meg er dette helt vanlig, sier Ceilie Samrita Aune.