HÅPER DU KOMMER: Sofiemyr kammerkor gleder seg til sin første julekonsert på flere år.
HÅPER DU KOMMER: Sofiemyr kammerkor gleder seg til sin første julekonsert på flere år.

Julekonsert med Sofiemyr kammerkor

Gleder seg til første julekonsert på flere år. Tar du turen?

Publisert

Endelig skal Sofiemyr kammerkor få invitere til en ordentlig julekonsert! Koronatiden, ansettelse av ny dirigent og satsning på andre typer konserter har ført til at koret ikke har kunnet avholde en skikkelig julekonsert på noen år. Det skriver koret i en pressemelding til Oppegård Avis.

Nå skal endelig koret få gjøre noe av det som de synes er aller mest givende og flott, nemlig å synge vakre julesanger noen uker før selve julaften.

Her må man imdlertid kjenne sin besøkelsestid, for konserten er allerede førstkommende lørdag, 9. desember kl. 18 i Sofiemyr kirke! 

Som om ikke konserten i seg var nok: Koret byr sågar på kaffe og kaker etter konserten!

Syng med

En skikkelig julekonsert skal ha med kjente og kjære julesanger, og publikum skal få lov til å være med på noen vers. Men det er ikke et seriøst amatørkor uten at det også tar med noe som er litt mindre kjent, men særdeles vakkert – både med korstemmer, solister og lekende akkompagnement. 

Koret skal nemlig fremføre Arne Dagsvik julekantate «I denne søte juletid». Dagsvik er en dirigent, komponist og musikkarrangør fra Åfjord i Trøndelag, men som har virket i Troms i om lag 40 år. Han har fått eller blitt nominert til ulike prise innenfor kordireksjon, komposisjoner og arrangementer. Ved utdelingen til Nordlysprisen i 1993 ble det, ifølge Wikipedia, sagt «Hadde han drevet med popmusikk, hadde alle kjent navnet hans. Men Arne Dagsvik har hele livet brukt sine evner innen korbevegelsen og aldri fått den oppmerksomheten han fortjener».

Vakker julekantate

Sofiemyr kammerkor, og mange andre kor tidligere, har derfor valgt å trekke frem den vakre julekantaten «I denne søte juletid» som Dagsvik skrev i 1991. I sin oppbygging, med juleevangeliet som «libretto», i bibelsitater og salmetekster, er kantaten som en musikal eller mini-opera. Kantaten egner seg derfor både som en enkel scenisk fremføring eller som en mer regulær konsert med kor og solister. Sofiemyr kammerkor har valgt konsertformen og tar med Roald Haarr, tenor, og Tuva Weideberg Hongve, sopran, som sangsolister. Tangentene håndteres av Thor Henning Isachsen, og konserten dirigeres av kantor Simon G. Skyttemyr.

Da vi sjekker stemningen blant kormedlemmene på den siste øvelsen før generalprøven, er det tydelig spenning og forventning før konserten. Gjennomgangstonen er at det er så moro å få synge sammen og å dele sangene med andre, og det koret nå skal synge, er så vakker musikk full av glede og fryd! 

Ikke rart at koret gleder seg veldig til selve konserten, og håper at mange finner veien til konserten!

 

 

Powered by Labrador CMS