BLIR NY BARNESKOLE: Her blir det en ny barneskole om noen få år. Foreløpig er det ikke bestemt om dagens ungdomsskole skal rehabiliteres eller erstattes med et nytt bygg.
BLIR NY BARNESKOLE: Her blir det en ny barneskole om noen få år. Foreløpig er det ikke bestemt om dagens ungdomsskole skal rehabiliteres eller erstattes med et nytt bygg.

Kirken inn i barneskolen

Sofiemyr kirke har sett på alternativer om gymlokaler til sine aktiviteter i forbindelse med den nye barneskolen på Sofiemyr.

Publisert

– Sofiemyr kirke har behov for større lokaler. Det begynner å bli ganske fullt hos oss nå. Det er meldt behov for både oppgradering og utvidelse av kirken. Samtidig har vi sett på flere muligheter ti å treffe folk på andre arenaer, så å ha sambruk av gymlokaler med den nye barneskolen er bare ett av de mange alternativene vi har sett på, sier menighetskoordinator Vidar Pedersen.

Han presiserer at det ikke foreligger noen konkrete planer per i dag.

SOFIEMYR KIRKE: Det er meldt behov for utvidelse av kirken.
SOFIEMYR KIRKE: Det er meldt behov for utvidelse av kirken.

– Vi har ikke kommet så langt. Det har kun vært enkelte diskusjoner i menighetsrådet hvor vi har vurdert ulike muligheter for en eventuell utvidelse av kirken, men vi har ikke tatt opp noen konkrete løsninger med kommunen ennå, og det gjelder både finansiering av eventuelle tiltak og lokaliseringsalternativer for disse, sier Pedersen.

Les også: Usikker fremtid for ny barneskole

Villig til å stille lånegaranti

Oppegård Avis har skrevet i papirutgaven denne uken at kommunen er villig til å stille lånegaranti for en slik utvidelse i form av en liten gymsal til kirkens aktiviteter.

"Utvidelse av Sofiemyr kirke bør ses i sammenheng med en ny barneskole på Sofiemyr. Kommunen er villig til å stille kommunal garanti, etter samme mal som for Kolbotn tennisklubb, dersom vilkårene for sambruk er til stede", står det i forslaget fra Høyre og KrF.

– Vilkåret for en lånegaranti er at man fra kommunens side kan bruke lokalene. På lik linje som med tennishallen på Sofiemyr, er det i denne sammenheng aktuelt med sambruk mellom skolen og barnehagene. Det er ikke at kirken skal bygge gymsal for kommunen. Ei heller at kirkens virksomhet og skolen skal sammenblandes, presiserer Ida Lindtveit Røse (KrF).

Les også: Koselig med babysang