RIVES: Rivingen av Tårnåsen senter er i full gang. Arbeidet utføres av Øst-Riv AS.

Hørte du smellet?

Ved 10.30-tiden torsdag formiddag skal det ha vært et høyt smell på Tårnåsen.

Publisert Sist oppdatert

Oppegård Avis trenger leser-hjelp til å løse «smell-mysteriet» fra Tårnåsen.

Klokken 11.05 i dag ringte en tipser inn til oss og gjorde oss oppmerksom på et «eksplosjonsartet» smell fra området rundt Tårnåsen senter.

Oppegård Avis reiste umiddelbart ut i retning Tårnåsen Torg, for å se og høre hva som hadde skjedd, siden tipseren ganske så bastant hadde omtalt det som «ikke noe vanlig smell, men noe mer alvorlig».

Vår første tanke var at det hadde skjedd noe i rivningsarbeidet som foregår på Tårnåsen Torg, men det avvises av Øst-Riv AS.

– Vi har ikke fått noe informasjon om noe smell i forbindelse med våre arbeider på Tårnåsen, var beskjeden på telefon.

Vi snakket også med en person som kom ut av det nå halvt nedrevede bygget, som heller ikke hadde hørt noe smell, eller hørt om noe smell.

PÅ VEI NED: Bygget som har huset både bingo, tannleger, legesenter, butikker, kiosk med DVD-utleie og tre forskjellige matbutikker, er nå på vei inn i historiebøkene.

Hørte smellet

Det hadde derimot en forbipasserende, som kunne bekrefte at han hadde hørt et smell i tidsrommet mellom 10.30 og 11.00. Hvor det kom fra var han derimot ikke sikker på.

I kjelleren på Tårnåsen senter holder Pizzabakeren til. Her hadde vedkommende nettopp kommet på jobb da vi banket på døren, men noe smell hadde hun ikke hørt.

Vår tur gikk så videre til Høyås bo- og rehabiliteringssenter, nærmeste nabo til Tårnåsen Torg. Her møtte vi en gjeng unge studenter som hadde hørt et smell, uten at de hadde tenkt noe mer over hva det kom av.

Også på Høyås utføres det for tiden arbeider, blant annet med bytte av vinduer, men ingen andre inne på avdelingene kunne huske å ha hørt noe smell.

Null hjelp fra politiet

Heller ikke politiet kunne geleide oss videre i saken. Etter 50 minutter i kø på telefon ga vi opp, forsøkte å gå en bakvei til en politikontakt, uten å få svar der heller.

En ny telefon til tipseren gjør oss heller ikke veldig mye klokere.

– Jøss, det var veldig overraskende. Jeg har jo tidligere vært i nærheten av beredskapssenteret når det har smelt og det minnet i grunn om det, bare fra en helt annen retning. Det var et kraftig smell, sier han.

TIPS OSS: Har du opplysninger eller tips sender du oss en e-post til tips@oavis.no

Powered by Labrador CMS