THANKS JIMI FESTIVAL

JUNIORORKESTER: For første gang skal mange unge gitarister spille sammen i et orkester under Thanks Jimi Festival.

Jammer for Jimi for tolvte gang

Søndag 1. mai braker det løs for årets «Thanks Jimi Festival» på Jan Baalsruds plass.

Publisert Sist oppdatert

– Kom og opplev spillegleden til om lag 70 barn, ungdommer og voksne som spiller sammen i Thanks Jimi Festival Orchestra, sier Rune Molvær, som er rektor ved Nordre Follo kulturskole.

Hvert år, den 1. mai, hylles den amerikanske gitaristen, sangeren og låtskriveren James Marshall «Jimi» Hendrix med en verdensomspennende festival, Thanks Jimi Festival.

Nordre Follo kulturskole har deltatt i den internasjonale festivalen siden 2009. Sammen med gitarister fra mange andre land spiler de lokale gitaristene Hendrix-låten «Hey Joe» på Jan Baalsruds plass 1. mai, og det overføres direkte over nettet, med lyd og bilde.

GRATIS OG ÅPENT FOR ALLE: På selveste arbeidernes dag skal Jan Baalsruds plass nok en gang fylles med gitarer. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Det eneste stedet i Norge

Det startet for 13 år siden da etter en invitasjon fra den polske bluesgitaristen og initiativtakeren Leszek Cichonski, ble det satt i gang med Thanks Jimi Festival på Kolbotn. Siden den gang har Kolbotn vært det eneste stedet for denne festivalen i Norge.

UNIKT I NORGE: Siden 2009 har Kolbotn vært det eneste stedet for denne festivalen i Norge. Bildet ble tatt under Thanks Jimi Festival i Kolben 1. mai 2019.

Unntaket var kun i 2020 da den lokale festivalen ikke ble arrangert som følge av smittesituasjonen, men i år vil alt gå som planlagt.

– Jeg gleder meg til første mai. Det er gøy at vi er med på det store internasjonale prosjektet som foregår samtidig i mange europeiske land, sier Miroslaw «Carlos» Kaczmarczyk.

Den polske elgitarlæreren ved kulturskolen, har siden oppstarten av festivalen i Norge i 2009 vært primus motor og kunstnerisk leder.

PRIMUS MOTOR: Gitarlærer Miroslaw «Carlos» Kaczmarczyk ved den lokale kulturskolen er både initiativtaker og kunstnerisk leder for festivalen.

Smeltedigel

– Festivalen er en smeltedigel av musikanter fra Nordre Follo kulturskole, de andre kulturskolene i Follo-regionen, dyktige voksne amatører og profesjonelle musikere og venner fra det polske musikkmiljøet, sier rektor Rune Molvær.

Han inviterer alle til å oppleve årets festival, som skal arrangeres på Jan Baalsruds plass på Kolbotn førstkommende søndag.

– Festivalen starter klokken 16.00. Vi skal spille ute så lenge det er godt vær. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Det kommer vår hovedartist, Eivind Staxrud, samen med Dominika Łuczyńska og David Prokop. Det blir også en glede å presentere de fantastiske sangerne fra kulturskolen som Andrea Fagermoen, Andrea Engdal Lang-Ree og Vera Brynildsen, sier Kaczmarczyk.

Se videoen og få en smakebit på festivalen her.

Juniororkester

Nå øves det hardt frem til søndag. «Thanks Jimi»-juniorgruppen har øvd tre ganger i uken de siste ukene. For første gang skal de unge gitaristene spille i et orkester.

– Det blir gøy, sier Deon Rrotlla (12) fra Kolbotn.

Han gleder seg til å spille favorittlåten «Sunshine of your love» på festivalen. Det var for to år siden han og Marius Heldalund (11) fra Langhus begynte å spille elgitar på kulturskolen.

UNGE ELGITARISTER: Marius Heldalund fra Langhus og Deon Rrotlla
Powered by Labrador CMS