OVERKJØRT: Trafoboksen i Mellomveien ble fullstendig overkjørt, og bilen stod oppå den med hele sin vekt.

– De burde ha testet ham for mer enn alkohol

Første vitne på stedet reagerer på at politiet kun testet den unge mannen for alkoholpåvirkning etter at sistnevnte kjørte i en trafostasjon i Skogveien.

Tirsdag 19. juni kjørte en ung mann i midten av tjueårene inn en trafostasjon i Skogveien, rett ved Mellomveien på Kolbotn. 

Politiet fikk melding klokken 15.06. Da de kom frem, mistenkte de ham for å ha kjørt i beruset tilstand, og testet mannen for alkoholpåvirkning. Han testet ikke positivt, og ble anmeldt for uaktsom kjøring og fikk førerkortet beslaglagt.

– Han ble kun testet for alkohol. Jeg er sikker på at patruljen vurderte om han var påvirket av narkotiske stoffer, men fant ut at de ikke trengte å teste ham for det, sier etterforskningleder Brage Husdal.

 Saken fortsetter under bildet. 

– Her er det åpenbart noe mer

VILLE VELTE BILEN: Føreren ville velte bilen tilbake på veien, noe vitnet synes virket som en helt absurd idé.

Rett etter ulykken var en nabo på plass som første vitne. Vitnet, som ønsker å være anonym, reagerer på at politiet ikke sjekket ham for å være påvirket av andre stoffer enn alkohol. 

– Jeg var førstemann på stedet etter at hendelsen inntraff, og snakket umiddelbart med føreren av bilen. Overfor meg viste han ikke de tegnene man vanligvis forbinder med alkoholrus, slik som snøvlende tale, lukt, ustø gange, og så videre. Men hans oppførsel tydet likevel på at han var ruset på noe annet. Man kan muligens bortforklare dette med sjokk, men jeg synes likevel det er rart at politiet slår seg så lett til ro med en alkotest, sier vitnet til Oppegård Avis i etterkant av at den første nettsaken ble publisert.

Vedkommende gikk tur med sin ett år gamle datter da hendelsen inntraff.

– Hadde vi passert stedet et par minutter tidligere kunne han ha kjørt oss rett ned, sier vitnet.

Saken fortsetter under bildet. 

HER SKJEDDE DET: I Skogveien, rett ved innkjørselen til Mellomveien som knytter sammen Skogveien og Fjellveien. Bilen kjørte inn i hekken til høyre i bildet og i den grønne trafoboksen (som nå tydeligvis er på plass igjen).

Ville velte bilen tilbake på veien

Politiet var ikke interessert i å høre noe av dette, mener vitnet.

– Da jeg først gikk fram til bilen ga han uttrykk for at han skulle til å kjøre videre. Jeg måtte forklare han at det ikke var mulig, siden to av bilens hjul var hevet 20 centimeter opp fra bakken. Slik bilen stod ville det være åpenbart for en normal person at bilen ikke var mulig å flytte for egen maskin. 

Vitnet forklarer videre at mannen måtte hjelpes ut av bilen, og det så ut som han hadde problemer med å forstå hvordan bildøren fungerte. Deretter foreslo føreren at han bare kunne rygge bort. 

Les også: Lynet slo ned på Svartskog

– Igjen måtte jeg forklare at det ikke gikk an. Jeg forsøkte å vise ham at bilen stod oppå trafoboksen med hele sin tyngde, men han stilte seg helt uforstående til dette. Han oppdaget først at noe befant seg under bilen flere minutter senere, forklarer vitnet.

Deretter foreslo bilføreren at de kunne "velte" bilen ut på veien. Vitnet mente dette forslaget var helt absurd, og vedkommende måtte forklare at en bil er for tung til at to normale personer kan velte den. 

Kan ikke si noe om saken

– Politiet ba meg vente i området mens patruljen var på vei. I løpet av det neste kvarteret observerte jeg ham sitte i bilen og spinne hjulene igjen og igjen, tilsynelatende i forsøk på å kjøre bort. Selvfølgelig uten resultat, forteller vitnet.

Det var ordenspatruljen som var på stedet.

– Jeg får ikke tak i dem nå, og jeg kan ikke si noe om hvilke vurderinger de har tatt, svarer etterforskningsleder Husdal.

Powered by Labrador CMS