Sjokk-poengtap i Trøndelag

Tannløst Kolbotn slurvet bort to poeng mot KIL/Hemne, men var heldige som unngikk tap.

Publisert Sist oppdatert

Kolbotn var store favoritter mot KIL/Hemne i søndagens 1. divisjonsoppgjør. Favorittstempel før kamp har derimot lite å si dersom man ikke leverer varene på banen. Det klarte ikke Kolbotn i det sure vårværet i Trøndelag.

Etter å ha brent et par store muligheter og kneblet hjemmelaget i førsteomgang, stod det 0-0 til pause. Spillet bar likevel bud om både scoringer og tre poeng etter hvilen.

Tamt bortelag

Etter å ha fått igjen litt varme i garderoben, var det derimot et usedvanlig daft Kolbotn-lag vi fikk se. Det offensive spillet satt ikke, nøkkelspillere som Eline Hegg og Johanne Fridlund var langt unna sitt sedvanlige nivå, og bedre ble det heller ikke av at stoppebauta og kaptein Susanne Haaland ble skadet etter drøye 70. minutter.

– Susanne får en trøkk i kneet da hun skal blokkere et skudd. det er vanskelig å si noe om alvorlighetsgraden så tidlig, men vi håper det ikke er noe langvarig, sier KIL-trener Vetle Vangstuen.

Resten av omgangen var det faktisk hjemmelaget som førte kampen, og som både burde og kunne tatt ledelsen. Det gjorde de heldigvis ikke, sett med bortefansens øyne. Kolbotn var på sin side helt tannløse og ikke i nærheten av å produsere en eneste farlighet. Med litt mer frekkhet kunne kanskje innbytter Aida Berg testet skuddfoten og blitt helte på overtid, men pasningsforsøket ebbet ut i ingenting.

Kolbotn er fortsatt ubeseiret i 1. divisjon, og med to seire og to uavgjort har de foreløpig sanket 8 poeng. Det er to færre enn TIL2020 som leder serien.

Positiv trener

Vangstuen er enig med Oppegård Avis i at bortelaget ikke sprudlet, med tar med seg flere positive ting fra kampen.

– Vi har spilt bedre kamper i år, men vi møter et lag som legger seg veldig lavt gjennom store deler av kampen, på en liten og våt bane. Vi er ikke presise nok med ball, som gjør at vi skaper for lite store sjanser, begynner han.

Og sett i et litt større perspektiv enn denne ene bortekampen, er det mye å være glad for.

– Vi er gjennom en uke med tre kamper som har gitt oss fire poeng, cupavansement og null baklengs. Vi er ferdig med to av de vanskeligste bortekampene med Fortuna og Kil/Hemne og ser meget positivt på ukene som kommer, sier Vangstuen til Oppegård Avis.

TABELLEN: Slik ser tabellen ut etter at de fleste lagene har spilt fire kamper.

Ny hjemmebane

Neste poengmulighet for KIL er hjemmekamp mot Klepp 29. april. Den kampen vil sannsynligvis spilles på Østre Greverud kunstgress, siden garderobene på Sofiemyr stadion er stengt. Da er det kun seier som er godt nok.