KOMMER DU? I helgen er det toppkamp på Østre Greverud når AaFK Fortuna kommer på besøk.

Vil lage publikumsfest på Greverud

Publikumsrekord og tre poeng. Det er drømmen når Kolbotn i helgen får besøk av opprykksrival AaFK Fortuna.

Publisert Sist oppdatert

KIL-jentene spiller festfotball og troner på tabelltoppen i 1. divisjon, super-spissen er Barcelona-aktuell og keeperkjempen bakerst slipper nesten ikke inn mål. Hva mer kan man egentlig ønske seg som fotballsupporter?

På søndag får du muligheten til å oppleve norsk toppfotball på nært hold, når Kolbotn tar imot opprykksrivalen AaFK Fortuna. Kampen spilles på Østre Greverud klokken 15 og hjemmelaget håper på masse folk og stormende jubel.

– Vi inviterer til publikumsfest på Østre Greverud og drømmer om både tre poeng og publikumsrekord, gløder Rune Holter, daglig leder i Kolbotn Fotball Kvinner.

Den drømmen kan så absolutt bli en realitet, for ifølge våre kilder har det aldri vært over 200 tilskuere på en fotballkamp på Østre Greverud.

Flere ekstra godbiter

Normalt sett arrangeres disse kampene uten noe stor ståhei, men akkurat denne helgen blir det litt ekstra å glede seg til for publikum, også utover selve fotballen. Ikke bare får du servert en toppkamp mellom to lag som begge drømmer om opprykk, det blir også noen andre bonuser.

– Alle som kjøper billett til kampen er automatisk med i trekningen av flotte premier fra lokale sponsorer. Før kampen blir det intervjuer med spillere og trenere over høyttaleranlegget og i pausen arrangerer vi en uhøytidelig straffekonk for noen heldige publikummere, forteller Holter.

For unge, håpefulle fotballspillere i Kolbotn eller Oppegård blir det også muligheter for selfies med spillerne etter kampen, forhåpentligvis med brede smil, etter at tre ferske poeng er sikret.

NYE MÅL: Toppscorer Martine Fenger jakter flere scoringer.

Tror på intens kamp

KIL-trener Vetle Vangstuen garanterer et heltent Kolbotn-lag på søndag.

– Jeg lover i hvert fall en kamp mellom to veldig gode fotballag som begge fortjener å rykke opp. Det er nok det beste laget vi har spilt mot i år, begynner Vangstuen.

Dermed kreves det også en solid plan som tar høyde for flere scenarier.

– Vi har lagt en veldig bra plan for matchen, som hovedsakelig handler om å spille på våre styrker. Samtidig må vi ta hensyn til og forsøke å nøytralisere deres styrker. De kommer fra en opptur mot TIL og har nok både baggen full av selvtillit og lyst til å revansjere tapet mot oss sist.  Jeg har troen på en intens kamp, sier KIL-treneren.

TØFFE TAK: KIL-damene er ikke kjent for å spare på kruttet i duellene. Her er det midtbanekriger Tuva Henriksen som druser til en duell.

Hjemmebanefordel

AaFK spiller sine hjemmekamper på Color Line stadion med en publikumskapasitet på godt over 11.000 personer. I mai satte de en sterk publikumsrekord med hele 1.100 tilskuere på kamp.

TABELLEN: Kolbotn er endelig på topp av tabellen i 1. divisjon og er fortsatt ubeseiret.

Overgangen til den trange, intime matta på Greverud, er noe KIL-sjefen håper å dra fordel av. Aller helst med masse høylytte oppegårdinger.

– Hjemmebanefordelen er åpenbar, siden underlaget er litt uvanlig og banen ganske liten. Forhåpentligvis kommer det en del publikum også, for nå synes jeg jentene fortjener litt trøkk. Nå er vi endelig hjemme igjen, vi er på toppen av tabellen, vi er ubeseiret og attpå til med masse lokale jenter på laget, sier han.

Da Vangstuen får høre at publikumsrekorden ikke er mer enn 200, kvikner han til et ekstra hakk.

– Det må vi jaggu meg klare. Såpass synes jeg vi kan få lov å forvente av folk her. Jeg gleder meg og håper å se masse blåkledde tilskuere på søndag, sier Vangstuen.

NB: Billettene koster 100 kroner stykket dersom du er over 15 år og under 65. Er du yngre enn 15 er det gratis inngang, og har du bikket 65 år, så er prisen 80 kroner. Klikk her for å sikre deg billett til kampen allerede nå.

LEKNE DETALJER: Det vil overraske oss stort om ikke Eline Hegg drar av en og annen AaFK-spiller på søndag.
Powered by Labrador CMS