FLOTT FØRSTEKLASSING: Eva Nikoline Hennie (6) hadde første skoledag på Vassbonn skole mandag. Hun var spent på å begynne i første klasse, og dagen sto nok til forventningene.

– Vi har gledet oss kjempemye!

Endelig var det tid for skolestart, og det er ingen tvil om at årets førsteklassinger synes det er stas å forlate barnehagen.

Mandag den 21. august. For en spennende dag! I nye, flotte klær, med en stor skolesekk på ryggen som snart skal fylles med bøker.

Litt nervøse, kanskje? Men aller mest spent. Sommerfuglene er alltid i høygir og med turboen på topp denne dagen. Slik er det hvert eneste år for årets førsteklassinger, og i år var intet unntak.

Gledet seg

Årets første skoledag bød på solskinn og pent vær på alle barneskolene her i Oppegård. Hundrevis av små tær trippet med flotte, nye sko bortover skoleplassen. Kanskje hadde noen sovet litt dårlig natten før.

 

FLOTT FØRSTEKLASSING: Eva Nikoline Hennie (6) hadde første skoledag på Vassbonn skole mandag. Hun var spent på å begynne i første klasse, og dagen sto nok til forventningene..

 

Det er klart man gjør detnår man er spent. Hvordan er klassekameratene? Får jeg noen nye venner? Hvordan blir dette? Er læreren snill? Hvordan er rektor?

Les også: Her er gratis bilder av alle førsteklassinger i Oppegård 2017

Det er mange spørsmål som ramler gjennom hode på denne dagen, men det gikk fint!

Eva Nikoline Hennie (6) hadde første skoledag på Vassbonn skole mandag. Hun var spent på å begynne i første klasse.

– Jeg gleder meg mest til å møte læreren, sier Eva Nikoline til Oppegård Avis.

Planer for fremtiden - allerede

Den spente seksåringen tror det er masse å glede seg til i førsteklasse, og har allerede bestemt seg for hva hun skal bli når hun blir stor.

KOSTE SEG: – Det er gøy å begynne, sa Nils Lauvstad..

 

 

– Jeg skal bli dyrlege og noe annet, kommer det kontant fra den nye førsteklassingen.

Nils Lauvstad (6), som også startet på Vassbonn, synes det er gøy å begynne i førsteklasse, selv om det er litt rart også.

Les også: Se og last ned gratis bilder av alle førsteklassingene i år

– Det er litt rart og veldig morsomt. Jeg vet ikke akkurat hva jeg kommer til å lære, men det er gøy å begynne i første klasse, sier han.

Nils er en skikkelig tøffing! Han tripper forventningsfullt rundt i skolegården. Han er ikke alene denne dagen, men når man først har kommet seg avgårde, og «premierenervene» har lagt seg, er det fantastisk å endelig begynne på skolen.

Flere glade barn

Også på Greverud skole var det mange førsteklassinger i år. Hele fire paraleller, faktisk. Det er liten tvil om at foreldrene på Greverud er produktive!

Agnes Lindemann-Fyrileiv i 1A ved Greverud skole hadde pyntet seg i anledning første skoledag med katteører-hårbøyle og kattegenser. Når vi spør hvor mye hun gleder seg på en skala fra 1-10, svarer hun:

– Hundre! Jeg gleder meg mest til å lære masse, sier den fine frøknen.

KLAR SOM EN KATT: Agnes Lindemann-Fyrileiv i 1A ved Greverud skole hadde pyntet seg i anledning første skoledag! Hun var kjempeflott!.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

 

Ekte Østli-barn

Erik Libak Lognvik (og Benjamin Silén Nordahl startet i førsteklasse grønn gruppe ved Østli skole. De sto standhaftige i solen og venter på å få gå inn i klasserommet sitt for første gang sammen med resten av sine nye medelever. 

– Jeg har en storebror som går på skolen allerede, sier Benjamin stolt, og legger til;

– Jeg er litt nervøs, sier han.

Les også: Møt den nye rektoren ved Tårnåsen skole

– Jeg er ikke nervøs, skyter Eirik inn. 

EN DAG Å HUSKE: Eva Aleksandra Berget (t.v.) og Amalie Kåring kjente ikke hverandre fra før, men storkoste seg i hverandres selskap!.

Men spente var de nok, begge to. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

 

Storkoste seg

Eva Aleksandra Berget og Amalie Kåring kjenner ikke hverandre fra før, men det virket som de har fant tonen allerede etter bare et par timer på første skoledag

De svingte seg i det store hjulet utenfor førsteklasse-avdelingen på Greverud skole, med god dytte-fart fra Amalies sterke far. 

Les også: Endelig første skoledag!

– Dette er moro, sier de to med stor overbevisning.

Første skoledag er i gang. Foreldrene «jages hjem». Nå er barna på egenhånd, på den første skolereisen. Når de går ut av videregående, har vi kommet frem til år 2030! Det er rart å tenke på, men heldigvis langt frem. I mellomtiden skal de lære så mye, om livet, verden, og hva vet vi. Vi ønsker dem uansett lykke til på ferden!

 

Powered by Labrador CMS