KLAR FOR FEIRING: Ingrid Kornstad og Unni Øien-Andersen er arrangement-ansvarlige og gleder seg til en storstilt høst.

Biblioteket feirer bursdag med kakefest og store navn

Åsne Seierstad, Lisa Aisato og kake. Biblioteket feirer 100 år, og de har litt av et program planlagt for deg.

Publisert Sist oppdatert

– Det er bare å glede seg. Det gjør i alle fall vi, sier Unni Øien-Andersen og Ingrid Kornstad, arrangement-ansvarlig for Kolbotn og Ski bibliotek.

Uke 42 er selve jubileumsuka, men det foregår faste og nye arrangementer hele høsten.

KOMMER: Lisa Aisato skal bokbades når biblioteket fyller 100 år.

Store navn på besøk

Det er mange som kommer til å gjeste biblioteket i tiden fremover når biblioteket skal feiere sine hundre år.

– Vi har fått midler fra fritt ord, som vi er svært takknemlig for. Dette gjør det mulig å gjøre mer enn vi ellers ville gjort, forteller Øien-Andersen.

Blant annet vil Åsne Seierstad prate om sin splitter nye bok Afganerne, Lisa Aisato, som har illustrert En julefortelling av Charles Dickens i norsk oversettelse kommer til å bokbades, og kake vil serveres i både vanlig og glutenfri utgave loves det.

En ordfører, enn polfarer og noen gravemaskiner

FOR ALLE ALDRE: Det blir feiring for store og små når Kolben og Ski bibliotek skal feire bursdag.

Av det mer barnevennlige slaget vil Bjørn Ousland tegne, fortelle og vise bilder om polfarer Roald Amundsens bragder, og Line Halsnes vil holde fortellerstund og illustrere fra boken Tøffe maskiner.

Er du opptatt av politikk og hvordan vi har det her vi lever og bor, så kommer også ordføreren til Kolben. Ordfører Hanne Opdan vil være tilgjengelig for en prat, og i følge de to arrangørene er dette så populært at det rett og slett nærmest har dannet seg en liten kø tidligere.

Også på Ski bibliotek vil det dukke opp celebre navn, slik som Linn Ullmann.

Vil du se hele programmet og sikre deg billetter kan du gjøre det her. OBS! På Kolben bibliotek er det begrenset med plass.

AKTUELLE MED NY BOK: Åsene Seierstad kommer for å snakke om sin splitter nye bok.

Ekstra stort program i år

– Nå fullfører vi mye som har ligget på vent siden korona. Det skjer mye mer på bibliotekene våre nå enn en vanlig sesong, forteller Øien-Andersen.

Hun forteller at med prosjektmidler fra fritt ord og den kulturelle spaserstokken, samt med initiativ fra Follo Mållag og Oppegård Historielag, så har høstens program blitt i den størrelsen den nå har.

– Resten av høsten blir mer innholdsrik enn den ville vært fordi vil har jubileumsuka, samarbeidene, og etterslepet fra koronatiden med frittord midlene. Så nå fullfører vi to arrangementesrekker denne høsten, sier Øien-Andersen.

Powered by Labrador CMS