STARTET MED KONFETTIKANON: Skinnende gull konfetti var en fin ramme for festen da styrer Kristin Bråthen Alvim (i midten på bildet) gratulerte alle med dagen.

Holberg barnehage feiret 30 år

Det ble en skikkelig feiring med musikk, sang og dans, etterfulgt av en festmåltid bestående av hamburgere og dessert.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 15. oktober ble Oppegård Avis invitert til Holberg barnehage, som ønsket å markere 30-årsdagen med en fest.

Festen startet med musikk, sang og dans utenfor barnehagen, og fortsatte videre inne på avdelingene med en festmåltid hvor barnehagen serverte hamburgere til alle barna og FAU sørget for dessert med kaker og frukt.

STARTET MED SANG OG DANS: Festen startet med sang og dans utenfor barnehagen.

Jubilanten fikk besøk av områdelederne for barnehagene i Nordre Follo, Anne Holsæther Nordbye og Irene Eriksen Holmøy. De gratulerte barnehagen med jubileet og sendte en blomsterbukett i gave fra kommunen.

OVERRAKTE BLOMSTER: Områdelederne for barnehagene i Nordre Follo, Anne Holsæther Nordbye og Irene Eriksen Holmøy, overrakte en blomsterbukett på vegne av kommunen.

26 år i barnehagen

Blant de inviterte fant vi en spesiell gjest, Mette Eid Naustdal (65) fra Sofiemyr. Hun var nemlig med på å starte Holberg barnehage for 30 år siden.

– Jeg var hjemme med tre egne barn i ti år før jeg begynte å jobbe i Holberg barnehage. Jeg stortrivdes å jobbe her, så denne barnehagen var den eneste arbeidsplassen for meg frem til jeg pensjonerte meg for fire år siden, sier 65-åringen, som har jobbet i barnehagen i 26 år.

TROFAST ANSATT: Tidligere ansatt Mette Eid Naustdal kom også på festen for å feire jubilanten.

Ifølge Mette Eid Naustdal foregikk planleggingen av Holberg barnehage i lokalene til Sofiemyr kirke. Holberg barnehage ble bygget lik og samtidig som tre andre barnehager i gamle Oppegård kommune (Haukeliveien, Vestliveien og Nordåsveien).

To år som kjøkkenassistent

– Da jeg begynte å jobbe her i 1991, startet jeg på kjøkkenet. Jeg jobbet som kjøkkenassistent i to år før stillingen ble lagt ned. Etterpå dukket det opp en ordning med matpakker, sier hun.

– Hva spiste barna i barnehagen i 1991 og 1992 da du jobbet på kjøkkenet?

– Kommunen kjøpte fisk i store blokker, så barna spiste fisk, grøt, supper, kjøttdeig-spagetti og alle slags middager. Jeg hadde ansvar til å lage mat til barna hver dag. Det var alltid noen barn som hjalp meg. Da stillingen ble lagt ned etter to år, begynte jeg å jobbe på avdelingen og jeg trivdes der. Vi var en flott gjeng og det var lite gjennomtrekk blant personalet. Mange av de ansatte jobber her fremdeles, sier 65-åringen.

57 barn

Da barnehagen åpnet dørene for første gang 16. oktober 1991, hadde den 54 barn fordelt på to småbarnsavdelinger med ni barn på ett til tre år på hver avdeling, og to storebarnsavdelinger med 18 barn på tre til seks år på hver avdeling.

Det har vært seks styrere i Holberg barnehage siden den gang: Tove Søvik, Inger Ugland Haugen fram til 2008, så Therese Michelet (i cirka seks måneder) og Norun Juklestad fram til 2020 og nå Kristin Bråthen Alvim.

FYLLER 30 ÅR: Lørdag 16. oktober fyller barnehagen i Holbergs vei 30 år.

I dag har Holberg barnehage 16 ansatte og 56 barn fordelt på fire avdelinger. I løpet av høsten får de ett barn til, og da blir barnehagen full, ifølge styreren.

– Personalet i Holberg barnehage har vært stabilt og trofast. Vi er en fin gjeng med inkluderende personalgruppe, flotte barn og engasjerte foreldre. De siste 16 årene har vi vært en "solsikke-barnehage" med innsamling og fest til inntekt for SOS-barnebyer. Dette er noe som følger oss gjennom hele året og engasjerer både barna og personalet stort, sier styrer Kristin Bråthen Alvim (39), som er bosatt i Vestby og har jobbet som styrer i Holberg barnehage siden 1. oktober i fjor.

PYNTET UTE: Utenfor barnehagen kunne du se mange fargerike kroner som barna hadde pyntet.
PYNTET INNE: Også inne på avdelingene har barna sørget for mye pynt.
Powered by Labrador CMS