IKKE BEKYMRET: Denne kvintetten er slett ikke bekymret av å bo i Oppegård.

– Det er trygt å bo her

5 PÅ GATA: Er det trygt å bo i Oppegård, spurte vi. Svaret var ikke til å misforstå.

Publisert

Mandag ble en ung gutt knivstukket av en annen ung gutt på Sofiemyr.  Vi dro til Sofiemyr og spurte om folk i Oppegård fortsatt synes det er trygt å bo her.

Trude Treider (50), Sofiemyr: 

– Ja, det er oversiktlig og jeg trives godt her. Både jeg og barna mine har vokst opp her, og det har vært et trygt sted å bo. Det har jo skjedd noen saker oppigjennom, men jeg opplever likevel at det stort sett er trygt. Men det kan likevel være bekymringsfullt hvis det blir økende voldshendelser. Da er det viktig at vi har gode lokale tilbud, mtp ungdomskontakter, natteravner osv.

Christoffer Norderhaug (40), Greverud: 

– Ja, det gjør jeg. Jeg har vokst opp her, og jeg har egentlig bare følt at det har blitt tryggere med årene. Jeg har alltid følt meg trygg her, så jeg synes vi er heldige. Det kunne tross alt vært Groruddalen.

Trine Cecilie Aardal, Oppegård: 

– Ja, det synes jeg. Jeg opplever ikke noe risiko her. Det er litt skremmende når voldsepisoder skjer, men heldigvis er det veldig få av de. Jeg synes vi er privilegert mtp befolkningssammensetningen, også tror jeg det har litt å si at vi har relativt spredt bebyggelse.

Sjur Jacobsen (60), Prinsdal: 

– Ja, det synes jeg. Det er stort sett stille og rolig, og det er mange fine nabolag her. Jeg bor jo i Prinsdal, på grensa til Oppegård, og det har jo skjedd noen få skumle hendelser, men jeg får inntrykk av at det er tilfeldig, og som regel ikke er pga de lokale. Så jeg synes det er trygt både her jeg bor og i områdene rundt Oppegård.

Dariusz Stabryla (49), Sofiemyr: 

– Ja, jeg synes det er veldig trygt her, og mange fine folk, som ønsker at det skal være trygt i Oppegård. Det skjer ganske lite utrygt her i forhold til Oslo, og jeg har aldri opplevd noe skummelt mens jeg har bodd her. Her trenger man nesten ikke å låse sykkelen en gang, i motsetning til andre steder i Norge, med mer kriminalitet.

Powered by Labrador CMS