TEMAUKE PÅ SKOLEN: Bildet viser rettsaken i forbindelse med hekseprosesser.
TEMAUKE PÅ SKOLEN: Bildet viser rettsaken i forbindelse med hekseprosesser.

Spennende med Harry Potter-uke på ungdomsskolen

I uke 46 hadde 8. trinn på Ingieråsen skole Harry Potter-uke. Elevene fikk være med på en ukes opphold hos Galtvort, for å utforske Harry Potter-universet.

Publisert Sist oppdatert

Klasserommene og gangen ble forvandlet til den magiske skolen. Lærere og elever kledde seg ut som både hekser og trollmenn.

Klassene ble delt inn i fire grupper, Smygard, Griffing, Håsblås og Ravnklo. De forskjellige husene konkurrerte om å få flest poeng av lærerne, men kun et av husene stakk av med seieren. Det var veldig jevnt, og vinneren vant med knappe fire poeng over andre plassen. Hvilke av husene tror du trakk det lengste strået?

Kakekonkurranse

Harry Potter-uken ble fort en suksess hos elevene. De storkoste seg med tegning, laging av tryllestaver og kakespising.

På fredag var det kakekonkurranse, og alle husene skulle bake hver sin kake. Kaken ble bedømt etter smak og utseende, og det var lærerne som satt i dommerstolen denne gang.

Alle var svært fornøyde med denne aktiviteten. Dommerpanelet synes Håsblås utpekte seg med sine flotte kaker. Hvilken kake synes du ser best ut?

HJEMMELAGDE KAKER: Hvilken kake synes du ser best ut?
HJEMMELAGDE KAKER: Hvilken kake synes du ser best ut?

Rumpeldunk og rettsak

Uken bøy på flere utfordringer og overraskelser. I gymmen fikk alle elevene prøve seg på Rumpeldunk.

I Harry Potter-universet er Rumpeldunk en stor del av hverdagen. Dette ligner på både håndball og kanonball. Det var også undervisning i hekseprosesser og bruk av magi.

Det ble en rettsak der elevene kunne bedømme om hekseri og trolldom var brukt. Det var en dommer og elevene fikk utdelt hver sin rolle som blant annet forsvarer, advokat og jurister.

Kåring av vinneren

Lærerne delte ut poeng for flere ting. Elevene måtte være positive og hjelpe til. Det var flere konkurranser, quizer og kahooter, og på fredag ble vinneren annonsert.

Det var veldig jevnt i toppen, men Griffing klarte til slutt å stikke av med seieren. De vant med 565 poeng over Smygards 561 poeng. Vinnerne fikk både pokal og godteri for den fine innsatsen.

En trist slutt

Uken ble avsluttet med god latter og smil, men ikke alle var like fornøyde med den jevne seieren.

Alle husene jobbet hardt for å skaffe poeng, så etter avslutningsseremonien ble det felt ett par tårer fra andre plassen.

MYE SPENNENDE INNHOLD: Med mye spennende innhold vil elevene på 8. trinn gjerne ha en tema-uke igjen.
MYE SPENNENDE INNHOLD: Med mye spennende innhold vil elevene på 8. trinn gjerne ha en tema-uke igjen.

Heksene og trollmennene ble etter hvert kvalme på både kake og godteri. Elevene takket for den flotte uken på Galtvort. Med mye spennende innhold vil elevene på 8. trinn gjerne ha en tema-uke igjen!

Powered by Labrador CMS