GAVMILDE: Marit Lundanes og Aase-Liv Birkenes i Oppegård Rotary Klubb håper de får mange gode søkere å drysse penger over.

Nå kan du søke om stipend

Oppegård Rotary Klubb gjentar tradisjonen og håper på mange søkere til årets stipend-pott.

Publisert Sist oppdatert

Oppegård Rotary Klubb har nå utlyst en ny invitasjon til å søke om stipend. Dette er fjerde år på rad at foreningen åpner for denne muligheten, og i løpet av de tre foregående åren har de delt ut hele 225.000 kroner til en rekke gode lokale tiltak.

Det er med andre ord svært gode muligheter for de som vil sende inn en søknad om midler. Merk deg bare at søknadsfristen er allerede 31. mars.

– Man kan for eksempel søke om stipend for humanitære formål i lokalmiljøet, støtte til utvikling og kompetanseheving for grupper eller lag, eller støtte til utvikling av enkeltpersoner. Gjerne unge enkeltpersoner, forklarer Marit Lundanes, leder i prosjektkomiteen i Oppegård Rotary Klubb.

FIKK STIPEND: Vassbonn Fritidssenter er en av de tidligere mottakerne av Rotary-stipend.

God spredning i mottakere

Gode eksempler på tidligere mottakere av stipend-penger er vårt darttalent Mathias Myrvang Isaksen, Kolbotn-Garden, ambulerende tjenester med lavterskeltilbud for psykisk utviklingshemmede, Vassbonn Fritidssenter, Barnekoret Lotus, Speidergrupper og OPAL.

– I fjor var det tre etablerte grupper som fikk stipend, men det kan like gjerne være en nyoppstartet gruppe, en enkeltperson eller noe annet som får penger. Hvem som helst kan egentlig søke, så lenge engasjementet og formålet er godt, sier Aase-Liv Birkenes, også hun fra prosjektkomiteen i foreningen.

– Og det er lov å søke selv om man har fått midler tidligere. Det utelukker ikke en ny tildeling, hvis prosjektet er nytt, presiserer Lundanes.

SLIK SØKER DU STIPEND

45.000 kroner skal fordeles

Hvor mange som får stipend avhenger av innholdet i søknadsbunken, men det varierer gjerne fra tre til noen flere.

– Vi har 45.000 kroner som skal fordeles i år, så det kommer litt an på hvem som søker. Vi står fritt til å fordele slik vi ønsker, sier Lundanes.

– Vi håper på noen med stort lokalt engasjement, og at dette skal bidra til å gjøre en forskjell for de det gjelder. Kanskje setter stipendet dem i stand til å gjøre noe de ellers ikke ville hatt mulighet til å gjøre. Vi skal gagne andre og gjøre en forskjell, og det håper vi dette bidrar til sier, Birkenes.

Mens søknadsfristen altså er 31. mars, vil offentliggjøringen skje innen utgangen av juni. Selve utdelingen skjer alltid i forbindelse med Eventyrfestivalen på Kolbotn.

NB: Saken fortsetter under bildet.

VIL DU BLI MED? Oppegård Rotary er alltid interessert i nye medlemmer, så er du interessert i en prat, så tar du kontakt.

Arrangerer konserter

Hvordan har det seg at en lokal forening kan ødsle ut relativt stotre summer hvert eneste år, spør vi.

– I hovedsak kommer pengene fra konsertene vi arrangerer i Kolben, gjerne to per år. I det siste har vi både hatt konserter med Di Derre og Henning Kvitnes, og overskuddet herfra går til stipendordningen vår, forteller de to.

Neste «Rotary-konsert» er forøvrig allerede satt opp i programmet, og det er ingen ringere enn det legendariske bandet New Jordal Swingers. Kjøper du billett til konserten 17. september, så er du med å sikre neste års stipendordning.

Powered by Labrador CMS